Det skriver Marine Ingredients Denmark (MID), efter offentliggørelsen af en rapport fra fem forskere fra Cedar Sinai Medical Center i Los Angeles. I undersøgelses-rapporten kommer de frem til, at der er 4 gange så lille en risiko for at dø af Covid-19, hvis man har et højt indhold af Omega-3 i blodet.
Fisk er godt for mange ting, hvilket i høj grad skyldes det høje niveau af D-vitamin og de mange mineraler, men måske som det aller vigtigste – omega-3. Det peger ny forskning på, at et højt indhold at omega-3 fedtsyrer i blodet mindsker risikoen for at dø af Corona.
Undersøgelsen og den endelige rapport – der er offentliggjort i medRxiv, er skrevet af et hold af forskere fra det prestigefyldte Cedar Sinai Medical Center i Los Angeles, der har analyseret 100 patienter og på den baggrund har besluttet, helt ekstraordinært, at udgive resultaterne af undersøgelsen nu, efter man har vurderet at resultaterne var så vigtige, at de skulle udgives før tid. Man har således sprunget en længere fagfælles-bedømelse over, den såkaldte – Peer review.
Det begrunder én af de fem forskere, Willam S. Harris fra centret med, »Given the COVID-19 situation in the world and what we know about the safety of omega-3s made me think it was OK to post it like this.« Rapporten skal nu igennem peer review.
Mere forskning
For næsten 2 millioner mennesker verden over er deres Corona-forløb endt med et dødsfald. Derfor er det heller ikke underligt, at forskerne bag undersøgelsen mener, at en ny og større undersøgelse af sammenhængen mellem Corona og omega-3 fedtsyre bør igangsættes omgående.
Hvis en ny og udvidet storskala-analyse kan bekræfte undersøgelsen fra Los Angeles, kan Corona-bekæmpelse føjes til listen over positive effekter af at spise omega-3 holdige fisk, der i forvejen tæller bekæmpelse af hjertekarsygdomme, leddegigt, samt en lang række positive egenskaber for både hjerte og hjerne.
Læs den ny-udgivne rapport her (engelsk).
Kilde: FiskerForum.