Hjørring-virksomheden ThermITs digitale temperaturovervågning har også øget fødevaresikkerheden i forbindelse med to store begivenheder i Hjørring, som nu er ved at slutte for denne gang.
– Vi er rigtig glade for, at vores system også i år har været med til at overvåge temperaturer ved fødevarer på køl og frys til de mange spisende gæster i Teatercaféen Hos Uffe forud for Hjørring Revyens udsolgte forestillinger og til de endnu flere spisende unge fodboldspillere til Dana Cup, siger direktør hos ThermIT, Ivan Lindgren Hansen.
Fødevaresikkerhed og energibesparelse har nemlig også i år stort fokus hos den store internationale ungdomsfodboldturnering i Hjørring, Dana Cup.
ThermITs smarte og bæredygtige system sikrer, at de mange tusinde gæster til spisning i dobbelthallen i Park Vendia får serveret mad, der har været opbevaret ved dokumenteret korrekte temperaturer.
– Dana Cup har stort behov for at kunne overvåge fødevarer på køl og frys. Fødevaremyndighederne forlanger optimal kontrol med temperaturerne, så derfor anvender vi ThermITs system med automatisk digital temperaturovervågning, fortæller Jens Klemmensen, der er ansvarlig for håndtering af fødevarer til heltene på fodboldbanerne.
– Systemet sender automatisk døgnet rundt alarm på mail og sms, hvis der skulle opstå uregelmæssige temperaturer for eksempel ved strømsvigt eller andet nedbrud. Samtidig kan vi også følge temperaturerne alle målesteder på et Dashboard.
ThermITs system gemmer samtidig al data om temperaturer døgnet rundt, så arrangørerne ved besøg af fødevaremyndighederne nemt kan dokumentere, at alt er og har været korrekt håndteret.
Systemet minimerer også brug af papir, sparer manuelle kræfter i forbindelse med aflæsning af temperaturer og medvirker til mindre madspild. Et ekstra grønt plus er energibesparelser ved at sikre den rigtige og korrekte temperatur med ThermITs meget præcise målinger. Blot en enkel grad for koldt i køl eller frys kan betyde 3-5 procent ekstra strømforbrug.