Tæerne krummer sig i kulden. Næsen er rød. Og et blik ud over havnen eller ned ad gaderne i Hirtshals leder ikke tankerne i retning af gourmetmad og finere madlavning en mandag i januar, skriver TV2 Nord.
Men faktisk har Simon Emil Christensen sammen med sin hustru Kamilla nu i fem år drevet Restaurant Abstrakt med succes på Sydvestkajen i lige præcis Hirtshals:
– Det er Udkantsdanmark. Der sker ikke meget sådan en vinterdag. Så det var en chance at tage. Og der var skepsis, da vi begyndte. Men nu har vi bevist over for dem, som tvivlede, at det nok var en meget god ide at gøre det siger, siger Simon Christensen, der er kok og ejer af Restaurant Abstrakt i Hirtshals til TV2 Nord.
Ny restaurant på Tranum Strand
Og ved Tranum Strand har en anden kok og iværksætter kastet sin kærlighed på en bygning, der gennem årene har huset alt fra grillbar til restaurant. Men det seneste lange stykke tid har bygningen stået tom.
Det skal der laves om på. Nu skal der sælges gourmetmad lavet på lokale nordjyske råvarer.
– Vi vil gerne lave en restaurant, hvor vi henter grøntsagerne lige om hjørnet. Hvor vores is bliver lavet på fløde fra et lokalt mejeri med bær fra lokale producenter. Det handler om storytelling. Og her kan vi invitere vores gæster på bobler i klitterne, lyder det fra Michael Miv Pedersen, der er ejer af restaurant Tabu i Aalborg.
Men nu vil han altså også forsøge sig langt fra storbyen på stranden ved Tranum.
– Jeg håber, vi kan lave lave en lille perle, som folk gerne vil sætte sig ind i bilen og køre efter. Det er målet, siger Miv Pedersen smilende til TV2 Nord.
Planen er, at dørene bliver slået op til Sankt Hans.
Danskerne har fået øjnene op for Danmark
Hos VisitNordjylland er de begejstrede over de mange nye gourmetrestauranter, der er skudt op i Nordjylland de seneste år. Og direktør Peter Krusborg peger på flere aspekter, som forklaring på, at så mange gourmetrestauranter er skudt op med succes.
Blandt andet har danskerne fået øje på Danmark som et godt sted at tage på ferie efter hele perioden med corona. Både når det gælder oplevelser og god mad.
– Der er et helt andet kundegrundlag, fordi der simpelthen kommer flere gæster med penge på lommen og højere kvalitetsoplevelser. Så derfor begynder man også at kunne se, at den her forretningsmodel faktisk har ben at gå på, forklarer Peter Krusborg.
Kilde: TV2 Nord.