Når duften og smagen af jul rigtig skal sætte sig i en bjesk, så tager det tid. Lige præcis den tid, som det skal tage.
Derfor blev essenserne til dette års julebjesk sat til at trække for flere uger siden, og duften af nelliker, muskat, stjerne anis, kanel og appelsinskal bredte sig på museet.
I år kan man sikre sig sin egen flaske julebjesk, når Hirtshals Museum denne tirsdag aften den 8. november kl. 19.00 inviterer indenfor til julebjeskforedrag. Her kan gæsterne høre om bjesken på Hirtshals Museum og om hjemmesygeplejerske Signe Hansen, byens ukronede bjesk-dronning, der i den grad har været medvirkende til, at bjesken spiller så fremtrædende en rolle i Hirtshals i dag. Ligeledes fortælles der om og smages på museets tre forskellige typer julebjesk, nemlig Hugos Julebjesk, Kræn Man’s Bjesk og Stygge Krumpen.
Inklusiv i de 75 kr., som det koster at deltage ved aftenens arrangement, er såvel smagsprøver på de tre typer julebjesk, som at man kan få lavet sin egen flaske julebjesk, der kan tages med hjem og nydes i den søde juletid. Husk blot at medbringe en flaske uåbnet smagsneutral snaps til formålet som f.eks. Aalborg Basis eller Brøndums Snaps.
Herefter er der indtil jul mulighed for at få lavet julebjesk i museets åbningstid, som er tirsdag, torsdag og søndag kl. 11.00-15.00.