Da Smyril Lines færge Norröna lagde fra kaj i Hirtshals denne smukke efterårsdag, blev vi ombord mødt med varme smil og vendsysselsk gæstfrihed af hjørringenserne Lasse, Kit og Smilla.
Efter den dejlige velkomst, som for Lasses og Kits vedkommende var et glædeligt gensyn med udveksling af et par lokale anekdoter, serverede Smilla til aften en uforglemmelig 3 retters menu i a la carte restauranten Munkastova. Med det rolige hav og solnedgangen som kulisse blev vi forkælet med en gastronomisk oplevelse, der balancerede det raffinerede maritime med det mere jordnære.

Menuen bestod af en silkeblød jomfruhummer consommé, som var intens i smag og elegant i sin enkelhed. Dernæst en perfekt tilberedt lammekrone, saftig og krydret med grøn panko samt løgpuré. Til dessert var der pocheret æble med vaniljeis, hvor sødme og syrlighed gik fornemt balanceret i spænd. Dertil en vel afstemt vinmenu og en Föroyar Bjór.
Mens vi nød maden og den afslappede stemning i det behagelige magsvejr, gled solen ned bag horisonten og efterlod havet i det smukkeste skær. Undervejs fik vi også hilst på kaptajn Petur Av Vollanum, som i Hirtshals havde været i land for på sin racercykel at tage turen fire gange fra havnen op omkring Horne.
Foto: Niels Skipper.
Link til et par af adskillige tidligere artikler
Fra bagerlærling i Hjørring til Onboard Hotel Manager på Norröna hos Smyril Line


