Restauratør og ærespræsident for Kokkeforeningen Danmark, Uffe Nielsen fra Hjørring, har ved en ceremoni på Tyrstrup Kro modtaget Initiativprisen fra Le Cordon Bleu du Saint Esprit Danmark for sin ekstraordinære indsats.
Uffe Nielsens bidrag har haft en betydelig indflydelse på madhåndværket i Danmark og i Norden. Hans evne til at samle mennesker omkring bordets glæder, lære fra sig i køkkenet, promovere og inspirere alle aldre er velkendt og anerkendt på tværs af grænser.
Madlavning og madhåndværk udgør en vigtig del af vores kultur og identitet, og Uffes passion og entusiasme for dette håndværk har været med til at fremme og bevare denne arv og tradition.
Hans arbejde for gastronomien er så anerkendt, at det er blevet inkluderet på finansloven. Økonomi i dansk gastronomi er efter mange års ihærdige arbejde voksende. De såkaldte gastro-turister, altså gæster, der kommer til Danmark også for at nyde landets berømte madkunst hos fabelagtige dygtige kokke, udgør en stadig større del af turismen.
Efter ti år som præsident for Kokkeforeningen Danmark har Uffe Nielsen efterladt foreningen i storform.
Hans utrættelige indsats og stærke vilje til aldrig at give op, men i stedet se fremad, har gjort ham til en af branchens mest eftertragtede personligheder gennem årene. Han har vendt udviklingen og sikret Kokkeforeningen en solid position.
Han har også spillet en afgørende rolle i den store udvikling af Kokkelandsholdet, der nu er en integreret del af Dansk Gastronomisk Union som nu består af fem landshold indenfor gastronomien.
Udover sit bidrag som kok og restauratør er Uffe Nielsen også formand for driftsfonden bag Kornets Hus, beliggende lige uden for Hjørring. Dette projekt har været undervejs i 40 år.
Sammen med sin kone, Lisbet, driver Uffe Nielsen tre meget roste spisesteder under navnet ”Hos Uffe” i Hjørring-området. Det er Teatercaféen på Vendsyssel Teater, Den Gamle Smedie på Børglum Bakke og lige overfor på Børglum Kloster ”Café Vognporten”.
Le Cordon Bleu du Saint Esprit er en ridderorden af 1579, der blev stiftet i Frankrig af Kong Henrik III. Den danske autonome afdeling har fokus på gastronomi, bordkultur og humanitært arbejde.
Ordenens æresmedlemmer og medlemmer repræsenterer gastronomi, hoteldrift, kunst, videnskab, håndværk, ernæring, forsvar, teknologi, liberale erhverv, læring, undervisning, diplomati og journalistik.
Det er bare SÅ flot. Tillykke, Uffe!
Da du i sin tid startede karrieren som kokkeelev på Kogtved Søfartsskole kunne vi, dine lærere, godt fornemme, at der var noget STORT under opsejling.