Hos kommunikationsbureauet Tankegang i Sindal var fredag en helt særlig dag på kontoret med fornemt besøg fra Indonesien, ambassaden og miljøstyrelsen.
Miljøstyrelsen havde inviteret sig selv på besøg. Det skete som et led i deres internationale arbejde. En gruppe unge affaldshelte fra Indonesien skulle sammen med folk fra ministeriet og den indonesiske ambassade, hente inspiration til sit fortsatte arbejde med kommunikation om bekæmpelse af affald.
Gruppen som går under navnet Pandawara Group gør det allerede godt. De fjerner affald i floder og på strandene i Indonesien.
Til et enkelt ”oprydnings-event”, er det ikke ualmindeligt at de samler helt om mod 10.000 personer til at hjælpe dem. På den måde samler de mange tons på få timer. Det er helt enkelt et imponerende arbejde de gør.
De gør det godt på de sociale medier, og har allerede over 12 millioner følgere på TikTok og tre millioner på Instagram.
Det gode spørgsmål må være: Hvad kan de så lære af Tankegang?
– I Danmark har vi en lang tradition for at håndtere vores affald, og vi er blevet gode til at sortere det i fraktioner, så en stor del kan genbruges. På det felt har vi arbejdet med kommunikation i adskillige år, og har opnået en betydelig indsigt. Nogle af de indsigter har vi prøvet at give videre, siger Nicoline Hansen, der er partner i Tankegang.
– På tankegang er vi glade for at få denne mulighed for at kunne dele ud af vores erfaringer med vanebrydende kommunikation om affald. Vi er helt enkelt stolte over, at Miljøstyrelsen har bedt om vores hjælp.
Efter besøget på Sindal Station tog delegationen ud på Sindal Biogas. Her blev gæsterne introduceret for det særlige undervisningslokale, som Tankegang også har været med til at indrette. En del af det særlige undervisningsmateriale der er udviklet til besøgende skoleelever, blev gennemgået.
Herefter var Sindal Biogas vært ved en rundvisning. Biogas er en bæredygtig energiform, og det havde i stor grad Indonesernes interesse. De var glade og tilfredse, da de kørte fra Sindal.
