Udadtil står Nordsøen Forskerpark nok noget i skyggen af Nordsøen Oceanarium. Forskerparken rummer ikke desto mindre en lang række centrale private og offentlige aktører ikke mindst naturligvis indenfor fiskeri og akvakultur.
Forskerparken har nemlig fra start haft som mål at skabe de fysiske rammer i form af kontorere og faciliteter for forskning, udvikling, rådgivning og formidling indenfor praktisk taget alle områder med relation til hav og fisk.
For at få et indtryk af vingefanget hos institutionen, hvis direktør i øvrigt er Karl Henrik Laursen, der også er øverste chef hos Nordsøen Oceanarium, kan man bare kigge på lejerne, der ud over de indledningsvis nævnte også tæller blandt mange andre Danmarks Pelagiske Producentorganisation, BG Salmon ApS og Seagain.
Med hensyn til SINTEF Ocean A/S har den norske virksomhed faktisk også nogle ret enestående faciliteter hos Nordsøen Forskerpark. Her har de nemlig en af verdens største såkaldte strømningstanke, som bruges til forskning og udvikling indenfor fremtidens løsninger for det marine område.
Tankens udformning er særlig attraktiv med tanke på udvikling af løsninger til fiskeri og havbrug, men også indenfor skibsteknik og fornybar energi til havs, er faciliteten et meget nyttigt værktøj, oplyses det hos SINTEF Ocean A/S. Tanken giver mulighed for direkte observation, facilitering af samarbejde mellem kunder og forskere, og demonstration af løsninger for et større publikum.
Forskerparken har endelig også deltaget aktivt som projektholder og projektdeltager i en lang række projekter, som alle har haft til formål at skabe udvikling og vækst i fiskeriet samt de hastigt ekspanderende akvakulturerhverv.
Efter restriktionernes ophævelse får offentligheden forhåbentlig snart igen mulighed for at kigge indenfor hos Nordsøen Forskerpar.
Link til relateret artikel
.