Hhx og EUD/EUX Business i Hjørring forsøger at skabe en god hverdag for sine elever ved at lave arrangementer og events, som man gjorde før Covid19 holdt sit indtog.
Foredrag, fester, fredagsbar, studieture og en hel masse flere sociale tiltag har man stort set ikke holdt siden januar i år. Det kan lyde som kort tid, men for gymnasieeleverne er det faktisk 1/3 af deres uddannelse – og ingen ved, hvornår vi slipper helt for covid19-restriktionerne.
Foredrag med Abdel Aziz Mahmoud
Foredraget med Abdel Aziz Mahmoudstarter hos 1.g’erne, starter som det plejer. Alle eleverne har sat sig så langt tilbage i rummet som muligt og læreren Lise-Lotte skal have hjælp til at slå lyden til på projektoren. Og så begynder det usædvanlige: 6 klasser ser med i hver deres klasseværelse samtidigt, og i den anden ende sidder Abdel med et live-billede af de 6 klasser, så han også har lidt fornemmelse af tilhørerne.
Underviser Henrik Brandt, som har koordineret foredraget fortæller at, det er første gang man laver et foredrag direkte til 6 klasselokaler på en gang.
– Abdel har bestemt, at vi skal bruge Zoom som teknisk platform, men ellers har han været helt åben overfor, hvordan vi skulle afholde foredraget. Hans foredrag hedder ’Tal ordentligt eller luk røven!’ og er en del af den digitale dannelser vores elever gennemgår i 1.g. Vi har også haft besøg af Søren Hepsgård, som snakkede om de unge og deres telefoner. Og så har jeg selv talt om de juridiske aspekter, der er indført i de seneste år mht. misbrug af andres billeder og film bl.a.
Hverdagen er vigtig
Vicerektor Annette Nibuhr er klar over, at eleverne har brug for en god hverdag, men erkender at det kan være svært med de nuværende restriktioner.
– Vi forsøger at gøre hverdagen så normal som muligt. Fester og studieture er ikke aktuelle endnu, men med lidt digital assistance kan vi fx godt holde foredrag. Jeg er superglad for at Abdel sagde ja til at hjælpe os. Det betyder meget for undervisningen, at der engang imellem kommer lidt impulser udefra. Vores næste arrangement er virtuelt banko, som vi holder lige inden eleverne gå på ferie om et par uger. Heldigvis har eleverne taget godt i mod vores alternative tiltag, slutter Annete Nibuhr.