En dum fejl i forbindelse med forvaltningens håndtering af vindmølleprojektet i Høgsted har skabt usikkerhed om, hvorvidt byrådet kan behandle de ansøgninger, som Hjørring Kommune pt. modtager via det såkaldte ansøgningsvindue for vind- og solcelleparker.
Baggrunden for usikkerheden er, at Planklagenævnet har ophævet det kommuneplantillæg, hvori Hjørring kommunes retningslinjer og strategier for vindmøller og solenergi er fastlagt.
Kommuneplantillæg nr. 6 er en såkaldt temaplan, som skulle erstatte de hidtidige strategier og retningslinjer i kommuneplanen om solenergianlæg og vindmøller. Der er altså tale om et dokument, som fastlægger de overordnede rammer for planlægningen af VE-projekter.
Men kommuneplantillægget begrænsede sig ikke til kun at beskrive de overordnede rammer for planlægningen af VE-projekter. Det indeholdt også en konkret udpegning af et areal til vindmøller. Nemlig projektet mellem Høgsted og Ilbro. En udpegning der med fordel kunne være blevet foretaget i et særskilt kommuneplanstillæg.
For vindmølleprojektet ved Høgsted blev påklaget til Planklagenævnet. Klagerne fik ikke medhold i meget, men et forhold fik de dog ret i. Hjørring Kommune havde undladt at sende en supplerende miljøundersøgelse vedrørende Høgsted-projektet i høring inden vedtagelsen Kommuneplantillæg nr. 6.
Som det fremgår af nedenstående uddrag fra Planklagenævnets afgørelse er Kommuneplantillæg nr. 6 ophævet. Dermed er der skabt usikkerhed omkring, hvilke retningslinjer og strategier byrådet skal forholde sig til, når de skal tage stilling til, hvilke af de indkomne ansøgninger som kommunen skal arbejde videre med. Er det retningslinjerne fra kommuneplan 2016, der er gældende? Eller hvad?
”Planklagenævnet finder, at den miljøvurdering, som er gennemført i forbindelse med Hjørring Kommunes endelige vedtagelse af kommuneplantillæg nr. 6 til kommuneplan 2021, lider af en væsentlig retlig mangel, da proceduren ikke er foregået i overensstemmelse med miljøvurderingslovens krav om offentlig høring. Da miljøvurdering af et planforslag ifølge miljøvurderingslovens § 13 skal gennemføres inden den endelige vedtagelse af planen, ophæver Planklagenævnet tillige kommunens afgørelse om endelig vedtagelse af kommuneplantillæg nr. 6 til kommuneplan 2021. Planklagenævnet gør opmærksom på, at hvis kommunen behandler planforslaget igen, skal dette ske i overensstemmelse med følgende:
- Kommunen skal sikre, at planforslaget med tilhørende miljøvurdering sendes i offentlig høring med en frist på mindst 8 uger, jf. miljøvurderingslovens § 32 og planlovens § 27, stk. 1, 1. pkt., jf. § 24, stk. 3.
- Kommunen skal offentliggøre den endeligt vedtagne plan, miljørapporten og den sammenfattende redegørelse, jf. miljøvurderingslovens § 34, stk. 1, 1. pkt.
- Der gøres desuden opmærksom på, at det ved en eventuel fornyet vurdering af påvirkningen af Natura 2000-områder bør inddrages, at der den 21. februar 2022 er udsendt reviderede basisanalyser og udkast til nye Natura 2000-planer. Afgørelsen er truffet af formanden på udvalget vegne.”
Det kan jeg slet ikke overskue og acceptere, selvom Jeg har se mange dårlige afsnit af Monty Python.
Men Jeg vil da mene, at gabehovederne også skal høres vedrørende fugl, fisk og hare
Igen ligegyldigt ævl fra Hr. Holms side.
Fordi man kan kommentere på artikler, er det ikke nødvendigt at gøre det. Hverken på Nordsøposten eller på Nordjyske….