Helgi Jóhannusón Bláskor er køkkenchef om bord på Norröna. Det var længslen efter at sejle, der fik ham til at søge job om bord på skibet i 2018.
Her startede han som fast kok, blev derefter souschef og er nu køkkenchef med ansvar for al madlavning ombord i de tre spisesteder Munkastovu, Skansagarð og Nóatún.
Når til tider flere end 1.100 mennesker skal have op til tre måltider om dagen, er der altid nok at lave i køkkenet, og det er helt essentielt at have hårdtarbejdende ansatte involveret.
Når der skal leveres mad både til besætningens kantine, en gourmetrestaurant, et cafeteriaet og en buffetrestaurant, er koordination og gode menneskelige ressourcer ifølge køkkenchefen afgørende.
Det er Helgi Jóhannusón Bláskor, der laver madplaner og menuer sammen med Janus Einar B. Sørensen, somer er Executive Head Chef, altså køkkenchef for hele Smyril Line.
Arbejdet i køkkenet er i ét og alt baseret på i videst muligt omfang at bruge lokale råvarer og rederiets generelle intention om at være så bæredygtigt som muligt.
Kilde: Smyril Line.
Link til relateret artikel