For over tre år siden bankede en skoletræt, ung fyr på døren til Ingstrup Mejeri. Han var på jagt efter et job. Han hed Valdemar og fik job i mejeriet med forefaldende arbejde.
Efter en hård start med uvante arbejdsopgaver og meget tidlige morgener udviklede Valdemar lige så stille sig selv og ikke mindst en interesse for mejerifaget, som endte med en læreplads på Ingstrup Mejeri.
Valdemar har delt sin læretid med halvandet år i praktik hos Ingstrup Mejeri og halvandet år af sin læretid hos Arla på Bislev Mejeri. I torsdags, den 15. februar bestod Valdemar sin svendeprøve. Det er de forståeligt nok utrolig stolte af hos Ingstrup Mejeri.
Ligesom de er glade for, at de nu kan ansætte ham som nyudlært mejerist, idet de ser frem til at nyde godt af al den nye viden, som Valdemar har tilegnet sig under sit uddannelsesforløb.
Fakta
Fra et landsbymejeri i 1890 over et stort, moderne mejeri i 30´erne til et mindre håndværksmejeri i 2000´erne med stolte traditioner og kærlighed til produkterne som fællesnævner gennem uafbrudt mejeridrift med osteproduktion i 125 år.
Der har været mejeri i Ingstrup siden 1890, så man kan vel sige, at vi efterhånden har fået en vis erfaring i at lave gode oste, der smager af noget. Erfaringen er gået i arv fra mejerist til mejerist, så selv om verden har ændret sig en del i de sidste 125 år, så er ostene stort set, som de altid har været. Heldigvis.
Ingstrup mejeri ejes af medarbejderene og en gruppe eksterne investorer – alle med dedikation til mejeribrug og til et lille stykke dansk mejerihistorie, hvor håndværk, stolthed og kvalitet afspejles i de kendte produkter.
Ingstrup by og et stort lokalområde har taget historien til sig og bakker op om mejeriet.
Kilde: Ingstrup Mejeri.