Fælles for de efterhånden mange store og ofte flere dage lange arrangementer i havnebyen er, at de flotte programmer nærmest er uoverskueligt store.
Det gælder ikke mindst Naturmødet og den ugelange Musik Under Trappen, men bestemt også den i skrivende stund næsten overståede Hirtshals Fiskefestival.
Bestyrelsen med formand Ditte G. Sørensen i spidsen formår sammen med turistchef Laila Zielke og koordinator Mette Skovsager samt de mange frivillige henover de tre dage, hvor det store program foldes ud, tilsyneladende helt ubesværet at få alt til ikke bare at forløbe gnidningsløst, men også for fuld skrue under Hirtshals Fiskefestival.
I den forbindelse bliver de frivilliges kæmpestore indsats ofte og med rette fremhævet, idet den er helt afgørende for, at man lykkes over hele linjen, men ligeså stor ros bør altså også tilkomme sponsorerne. Her tænkes især på de virksomheder tilknyttet fiskerierhvervet, der så generøst leverer alle råvarerne i form af frisk fisk og skaldyr, vel at mærke uden at få noget direkte ud af det. Ligesom de meget ofte står til rådighed både med råd og praktisk dåd.
Dertil kommer den helt specielle tilgang til at tage fat og få løst eventuelle problemer og udfordringer, som jeg flere gange har hørt fremhævet og lovprist af Mette Skovsager. Det er en indstilling, som ingen går rundt og bryster sig af, da den tydeligvis og som noget helt naturligt ligger dybt indlejret i havnebyens gener og DNA, hvilket også under åbningen i torsdags blev påpeget af borgmester Søren Smalbro.
Den indstilling er der ikke desto mindre rigtig, rigtig god grund til at være dybt taknemmelig for!
Link til en af mange tidligere artikler
Friske rødspætter og højt humør ved åbningen af Hirtshals Fiskefestival