Omkring 90 procent af de 22.000 deltagere i Dana Cup kommer udenfor Danmarks grænser – langt de fleste fra Norge, men der er også dem fra den anden side af jorden.
Det er blandt andet 10 drenge og deres tre trænere, der har taget rejsen på cirka 6500 kilometer, skriver TV2 Nord.
– Jeg synes, vores drenge har brug at blive vist frem og få kamperfaring mod rigtig gode hold, så derfor er vi her – både for at vise dem frem og give dem erfaring, siger Goals Football Academy-træner Ameer Bisunkhi.
Dana Cup hjælper holdet
I nepalesernes første kamp møder de et hold, der også har rejst langt for at være med. Modstanderen er fra Palæstina.
– Jeg er nervøs, men sikker på, at vi har en chance, siger Sharbeshwor Acharya, som er forsvarsspiller på holdet.
– Vi ser virkelig frem til det her, og siden vi er kommet så langt, er vi ikke klar til at give op. Vi vil gøre vores bedste, lyder det.
Dana Cup hjælper det nepalesiske hold med betalingen af mad og indlogeringen, og det er drengenes forældre og lokale sponsorer, der har stået for resten af finansieringen.
– Jeg har fået den her mulighed for at spille i Danmark, og det er jeg meget stolt af, siger Sharbeshwor Acharya.
33 forskellige nationer deltager
Dana Cups ledelse gør meget for at promovere turneringen rundt omkring i verden – det sker blandt andet på rejser til nær og fjern.
I år deltager 33 forskellige nationer, og det er ikke kun godt for arrangørerne, men også for deltagerne, er det en ekstra oplevelse.
– De vil jo rigtig gerne møde nogle fra Sydamerika, som er gode til at spille fodbold, og de vil gerne møde nogle andre end lige deres naboklubber, siger Jette Andersen, der er direktør for Dana Cup.
Tilbage på fodboldbanen gik første kamp ikke som håbet for nepaleserne, som led et nederlag, men optimismen er der fortsat.
– Jeg håber, at vi kan komme videre i turneringen og stadig have en chance og vise vores talent til andre, siger Sharbeshwor Acharya.
Se indslaget i artiklen ved kilden her hos TV2.