Hjørring Kommunes Grøn Madfestival i Løkken Idrætscenter lørdag den 15. marts præsenterer en række aktører, der arbejder med bæredygtighed, lokale råvarer og fødevareproduktion.
Grøn Madfestival samler madglade borgere, virksomheder og organisationer til en dag med smagsoplevelser, inspiration og viden om bæredygtig madkultur. Arrangørerne har sendt den lokale netavis NordsøPosten følgende:
Hovedfokus ligger på hverdagsmaden, og med festivalen vil vi forsøge at formidle bæredygtige og grønne madtiltag på en tilgængelig og ”lige til”-måde.
Festivalen byder på kreative workshops, faglige samtaler, showcooking, streetfood og stande, der formidler viden om mad, klima og fødevaresystemer.
KreaHjørnet
Workshops med kreative aktiviteter for børn og voksne:
Kl. 10.00-10.45 Korn og knuder
Kl. 10.45-11.30 Trash-tegning
Kl. 11.30-12.15 Bio-wrapping
Kl. 14.00-14.45 Korn og knuder
Kl. 14.45-15.30 Trash-tegning
Kl. 15.30-16.15 Bio-wrapping
Samtalehjørnet
Inspirerende oplæg og diskussioner om bæredygtighed og madkvalitet:
Kl. 10.30-11.00 Madspild – Alberte og Gemidan
Kl. 11.15-12.00 Madkvalitet – Anne Kjærsgaard Nielsen (Nordsøen), Jesper Christensen (Hiddenfjord), Tonny Kristensen (Essensgården), Brian Tholstrup Nybo (Aurion)
Kl. 12.15-12.45 Plastic Change – Henrik Beha
Kl. 14.00-16.00 Husmøde med Grønne Nabofællesskaber
Showcooking
Kl. 13.00 – Kendiskokken Umut Sakarya viser, hvordan man kan lave klimavenlig mad med masser af smag.
Madboder / Streetfood
Fire aktører byder på lækker klimavenlig mad:
Slice of Life
Kaosfabrikken
SuperBrugsen
Løkken Hallen
Ved indgangen er det muligt at købe madbilletter.
Stande
Festivalen præsenterer en række aktører, der arbejder med bæredygtighed, lokale råvarer og fødevareproduktion:
Arla
Kornets Hus
EUC Nord
Thise Mejeri
Den Grønne Vogn
Kegels Bageri
Lykkenholms Æbler
Hebbelstrupgård Ismejeri
Horne Gartneri
Spireli
Tranum Naturbrug
SuperBrugsen & Venmark Fisk (fiskeauktion kl. 10.30)
Nordsøen Oceanarium og Forskerpark
Staudeengen
Klimavognen vil stå udenfor indgangen og præsentere lokale klimaindsatser.
Praktisk
Åbningstid: Kl. 10.00-16.00
Affaldshåndtering: Fokus på bæredygtig affaldssortering
Videre events efter festivalen
Festivalen sætter gang i flere arrangementer, der fortsætter i de kommende måneder:
17. marts: Klimaften på Lønstrup Cafe Bio
22. april: Vanebrudsarrangement + Peter Tanev-foredrag (Hjørring Bibliotek)
24. april: Fællesspisning i Hirtshals, Tversted og Kornets Hus
Festivalen giver en unik mulighed for at styrke bæredygtige fællesskaber og skabe nye bæredygtige forbindelser borgere og kommunens klimapartnere imellem, hvilket vil bidrage til den grønne omstilling. Vi ser frem til at byde jer velkommen!