Covid-19 pandemien har i særlig grad haft en negativ påvirkning på trivslen og den mentale sundhedstilstand blandt de unge i Hjørring Kommune.
headspace har i løbet af det sidste halve år gentagne gange set unge mennesker droppe ud af uddannelser, set en stigning i fraværet samt en stigende tendens til at de unge isolerer sig derhjemme og dermed afskærer sig fra sine sociale netværk og en følelse af magtesløshed blandt børn og unge.
”Jeg er stærkt foruroliget over, at så mange unge mistrives. Pandemien har i den grad betydet, at langt flere unge oplever stigende grad af ensomhed og mistrivsel. I headspace rækker vi ud til de unge, der har brug for nogen at tale med. Her er intet for stort eller småt”, siger centerchef Jesper Overgaard Andersen.
headspace Hjørring har ligeledes været mærket af pandemien og har siden 11. marts 2020 udviklet nye kontaktformer for de unge. Der er nu adgang til både telefonisk rådgivning, videorådgivning, chatrådgivning, nye gruppeforløb – og fra den 2. marts er det igen muligt at komme i centret til en samtale uden forudgående aftale.
Her kan unge i aldersgruppen 12-25 år få en samtale med de 34 ansatte og frivillige ungerådgivere i centret. Der er åbent i centret for de unge tirsdage, onsdage og torsdage i tidsrummet kl. 12-18. Derudover er headspace synlige ude på 8 skoler og uddannelsesinstitutioner i kommunen.
”Vi er meget bevidste om, at vi skal være tilgængelige for de unge. Og vi ser en meget vigtig opgave i, at være synlige der hvor de unge er – både rundt i byen og via de sociale medier. Som et supplement har vi dannet tre grupper, som mødes hver uge som et supplement til de individuelle samtaler”, siger centerchef Jesper Overgaard Andersen.
Centret kan kontaktes dagligt på tlf. 8141 7471 eller via mail hjorring@headspace.dk.