Årets Fiskefestival i Hirtshals blev officielt åbnet torsdag kl. 10.00 af borgmester Søren Smalbro.
I sin åbningstale fremhævede borgmesteren specielt fiskeriets betydning for Hirtshals – og dermed hele Hjørring Kommune. Smalbro takkede i sin tale også de mange frivillige, der hvert år stiller deres arbejdskraft til rådighed.
Uden deres indsats kunne Hirtshals Fiskefestival ikke afvikles. Han benyttede også lejligheden til at lykønske de to nordjyske restauranter – ”Villa Vest” i Lønstrup og ”TRI” i Agger – der begge nyligt er blevet tildelt en Michelinstjerne.
Begge disse restauranter er blandt de 10 nordjyske restauranter, der deltager i årets kokkekonkurrence ”Local Cooking” under fiskefestivalen.
Umiddelbart efter åbningstalen startede denne konkurrence. Kokkene fra hver af de 10 deltagende restauranter fik uddelt årets råvare bestående af 1 stk. 3 kg’s torsk af fiskeriforeningsformand Niller.
I tiden frem til kl. 15.00 i dag skal kokkene så tilberede 7 fiskeanretninger for dommerpanelet samt en antal skueretter til publikum. Hver restaurant kan gøre brug af en gasgril samt i stk. kogeplade i arbejdet med tilberedningen. Udover den udleverede torsk må deltagerne gøre brug af medbragt tilbehør.
Kl. 15.00 i eftermiddag vil dommerpanelet bestående af Jesper Kock, Mikael Kopp, Kenneth Toft-Hansen, Svend Rasmussen og Bo Jacobsen bedømme restauranternes fiskemenuer og kåre årets vinder af konkurrencen ”Local Cooking”.
Allerede fra åbningen af årets fiskefestival var interessen for kokkekonkurrencen i teltet ”Bølgen” meget stor, hvilket lover godt for de mange spændende aktiviteter, der de kommende 3 dage løber af stablen i Hirtshals.
Hele programmet for Hirtshals Fiskefestival kan ses andetsteds på NordsøPosten.
Foto: Niels Chr. Jakobsen.