Dyrskuernes historie går langt tilbage, til omkring 1830’erne og 1840’erne, hvor der var pløjekonkurrencer, hvor landmænd kunne samles og lære noget af hinanden.
I 1845 udsendte Hjørring Amtsråd en indbydelse til dannelse af et landøkonomisk selskab, der skulle dække Hjørring Amt, og der blev valgt en bestyrelse. Formanden blev amtmand kammerherre Baron Frederik Christian von Holsten.
Den første opgave, som den nyvalgte bestyrelse tog fat på, var at etablere et dyrskue, og der blev på det første bestyrelses- og direktionsmøde bevilget 410 rigsdaler til dyrskuepræmier. Pengene, der gik til dyrskuepræmier, var hentet via medlemsbidragene.
Det første dyrskue, der fandt sted i Hjørring, var den 16. oktober 1845, men desværre kom der ikke ret mange pga dårlige veje, så der blev kun uddelt fire præmier.
Førstepræmien blev tildelt Jens Madsen fra Hundelev for en 8 år gl. velplejet hingst. De efterfølgende dyrskuer omtales ikke, så det står hen i det uvisse, hvorvidt der har været afholdt dyrskue i 1846 og 1847. Men vi ved, at der i 1848 og 1849 ikke blev holdt dyrskuer på grund af Treårskrigen mod Slesvig-Holsten.
I 1852 blev der vedtaget en ny husdyrlov, som gav mulighed for at yde store summer til præmiering på dyrskuerne, fordi staten nu gav økonomisk tilskud til præmieuddelingen. Dette var medvirkende til at fremme landbrugsforeningernes avlsarbejde.
En god placering på dyrskuet var afgørende for dyrets fremtid som avlsdyr.
På dyrskuerne, der førhen blev afholdt lørdag og søndag, blev der også fremvist forskellige redskaber som svingplove, såmaskiner, rensemaskiner og hakkelsesmaskiner, og for at de unge også kunne få glæde af dyrskuet, blev der med stor succes opført friluftsteater.
Dyrskuepladsen i Hjørring har i årenes løb haft flere forskellige placeringer. Den første dyrskueplads lå frem til 1943 ved Tørholmsvej, Hjørring, hvor Hjørring Gymnasium og Hjørring Seminarium ligger i dag.
Fra 1944 til 1948 lå dyrskuepladsen, hvor Holmegårdsskolen ligger i dag. Fra 1949 til 1968 var dyrskuepladsen placeret ved siden af badmintonhallen. Den dækkede arealet fra det nuværende Albert Gingesvej og ned til Frederikshavnsvej. Ved dyrskuerne brugte man badmintonhallen til udstillinger.
Da der i midten af 1960’erne skulle bygges en ny handelsskole i området, var der igen brug for en ny dyrskueplads, og nu blev den nye placering på Aalborgvej, Hjørring.
Dyrskuepladsen på Aalborgvej, Hjørring blev taget i brug i 1969. I midten af 1970’erne opførte Landbo Nord Landbogården. Landbogården flyttede i 2005 til Brønderslev.
På Aalborgvej fejrede Hjørring Dyrskue 50- års jubilæum i 2019.
Dyrskuet afholdes i dag på Halvorsmindevej 31.