Nu er bestyrelsen klar med endnu en af de populære højskoledage med både informativt og hyggeligt samvær for nysgerrige pensionister.
Årets tema er Maden gennem tiderne – det gode måltid.
Maden gennem tiderne eller det gode måltid har jo forandret sig gevaldigt op gennem historien. Der er unægtelig et spring fra hvad vi kender til indholdet i køkkenmøddingerne til nutidens forfinede gastronomi – og så alligevel ikke, for dengang som nu er det de gode råvarer vi bør stræbe efter og det gode, sunde måltid indtaget i fællesskab i hyggelige omgivelser.
Ilden har haft stor betydning for maden. Det at vores forfædre begyndte at tilberede maden over bål gjorde, at den blev lettere fordøjelig og meget nemmere at tygge, så i stedet for at skulle brug mange timer om dagen på at tygge maden kunne man samles omkring bålet og det mener mange antropologer har været grundlæggende for at udvikle sociale relationer, skabe kulturer og sprog.
Maden og måltidet er altså ikke udelukkende nødvendigt for at holde sig i live, men også for at leve et længere og sundere liv. Det har længe været kendt at indbyggerne i middelhavslandene ikke lider så meget af livsstilssygdomme som her i Danmark. Olivenolien contra smør forbruget har været omtalt, men mange mener at det faktum at man i de omtalte lande sætter måltidet og samværet omkring det højt måske har lige så stor betydning.
Højskoledagens program vil sætte fokus på madens historiske udvikling, det gode og sunde måltid og fremtidens udfordringer på madfronten ift at undgå madspil, at blive klima og Co2 bevidst i valget af råvarer.
Dagen guides igennem med indlæg fra Kaj Nørholm (højskolesang), Museumsdirektør Anne Dorthe Holm (maden gennem tiderne) Kirsten Holst (den gode og sunde mad i den tredje alder) EUC Nord’s gastronomi linje ( Fremtidens mad)
I dagens program er indlagt formuiddags- og eftermiddagskaffe, frokost og spændende smagsprøver.
Det koster 160,- at deltage og der er tilmelding til Forsamlingshusets Café eller til Gurli Kirkedal 4122 5531 senest 20. oktober.


