Markedsføring, bæredygtighed og IT. Det er bare nogle af de områder, hvor Fynbo Foods har brug for specialister til at løse opgaver. Det fortæller Maria Bukdahl Rukjær, der er Chief Legal Officer hos Fynbo Foods:
“Efterhånden som virksomheden bliver større og mere international, så har vi brug for både generalister, der har en bred viden om mange ting, men vi har også brug for specialister, der virkelig er fagnørder indenfor deres områder.”
For der er mange forskellige processer i gang, når der skal produceres marmelade. Helt fra, når det frosne jordbær kommer ind på fabrikken, og til det færdige marmeladeglas bliver lagt i kurven af en kunde ude i butikkerne. Derfor er der brug for flere forskellige medarbejdere, både generalister og specialister:
“Selvom man kan synes, at marmelade er et simpelt produkt, så er vi stadig en fødevarevirksomhed, hvor både administrationsdelen og produktionsdelen bliver mere og mere kompleks,” siger Maria Bukdahl Rukjær.
Praktikanter og studentermedhjælpere spiller derfor også en stor rolle for virksomheden. I løbet af januar starter to nye praktikanter fra UCN, som skal arbejde med henholdsvis markedsføring og IT. Specielt indenfor salg og markedsføring har virksomheden mange gode erfaringer med studerende fra UCN, men har også samarbejde med AAU og andre uddannelsesinstitutioner. De har bl.a. haft en fødevarebachelor i praktik i kvalitetsafdelingen samt en kandidatstuderende indenfor bæredygtighed.
Bedre beslutninger og bundlinje
Virksomheden i Vrå blev grundlagt tilbage i 2002 og producerer både marmelade, frugtgelé og forskellige slags frugtgrød og -saucer. I dag tæller virksomheden knap 100 medarbejdere. Heraf er de 15 kategoriseret som specialister med baggrunde som akademikere og professionsbachelorer fra bl.a. AAU og UCN.
Ifølge Maria Bukdahl Rukjær er det en god blanding af medarbejdere, der også gerne skulle have betydning for fremtiden hos Fynbo Foods:
“Vi har ganske enkelt brug for nogle højtuddannede medarbejdere her hos os, fordi vi gerne vil vækste endnu mere. Vi tror på, at væksten ligger i, at man har en blanding af generalister, men helt sikkert også nogle højtuddannede og akademikere,” siger hun.
Udover at være en nødvendighed for at kunne vækste, så gør blandingen af generalister, specialister, ufaglærte, faglærte og studerende også en stor forskel for virksomheden på mange andre områder:
“At der er forskellighed, rummelighed og plads til forskellige typer af medarbejdere, giver en rigtig god dynamik og diversitet på arbejdspladsen. Vi er med til at spille hinanden endnu bedre, og vi får mange flere nuancer og vinkler på tingene, hvilket gør, at vi i sidste ende får truffet en bedre beslutning,” siger hun.
Netværksmøde om muligheder med højtuddannede og studerende
Ifølge Maria Bukdahl Rukjær, så kommer der mere og mere lovgivning fra EU, som virksomheden også skal leve op til. Det gælder bl.a. indenfor cybersikkerhed og på bæredygtighedsområdet, hvor der bl.a. er en masse krav til emballage og leverandørkæden.
Og det er nogle krav, der rammer mange former og størrelser for virksomheder, og derfor er højtuddannede meget vigtige medarbejdere, siger hun:
“Som udviklingen er i dag, så kommer der rigtig meget lovgivning fra EU. Det gør ikke bare, at det kan være en fordel at have en jurist, men også på andre punkter får man mere behov for nogen, der har specialviden indenfor et mere afgrænset område.“
Hvis du vil høre mere om, hvordan Fynbo Foods benytter sig af både studerende og højtuddannede, kan du møde virksomheden til Business Hjørrings netværksmøde d. 7. februar. Til mødet kommer også de forskellige uddannelsesinstitutioner AAU, UCN og MARTEC og fortæller om mulighederne.
Du kan tilmelde dig netværksmødet her!
Kilde: Business Hjørring.