Af Hugo Frank Andersen
Tårs
Bageren i Ø. Vrå har besluttet at holde lukket søndag og mandag. Man har søgt en bagersvend i et år, men har ikke kunnet skaffe hjælp.
Jeg forstår udmærket bagerens beslutning. Både han og konen slider sig selv ihjel. Men måske skulle vi alle blive bedre til at støtte den slags bagerier. En svend med 5 års erfaring får mellem 21 og 28.000 pr måned. Og jeg kan forsikre alle for, at bageri arbejde er virkelig hårdt.
Mester kan sikkert ikke få tingene til at hænge sammen, hvis han skal give mere i løn, eller sænke tempoet i bageriet. Så vil vi i fremtiden have rigtig håndværksbrød, må vi være villige til at betale prisen for det.
Føtex og andre skal ikke ubetinget leve af at bage. Og at være bagermester der, er noget nemmere, end at være selvstændig. Og den dag, du skal bruge speciel bagværk, klarer den selvstændige bagermester opgaven.
Støt dem, og betal en pris, der kan give både mester og svend et ordentligt arbejdsklima.
Og lad os bevare det stolte håndværk.