I en tid, hvor fællesskab og netværk spiller en stadig vigtigere rolle, kommer Hjørrings nye mødested, Frysehuset, med en stærk ambition om at skabe noget nyt og innovativt til gavn for hele kommunen.
Med fokus på at bringe mennesker sammen på tværs af interesser og fagområder bliver Hjørrings gamle frysehus på Sct. Cathrine Vej et sted, hvor erhvervsliv, studieliv og kulturliv smelter sammen, og hvzor mennesker mødes, skaber mindeværdige oplevelser og løfter lokalsamfundet i fællesskab.
Frysehuset er født ud af frivillighed og drives af Den Erhvervsdrivende Fond Frysehuset, der har til formål at drive huset som et almennyttigt samlingspunkt for alle og særligt for borgerne i Vendsyssel. På rekordtid har projektet udviklet sig til en professionel organisation, der nu tæller en daglig leder, en frivilligkoordinator, en trivselskonsulent og en stab af 25 frivillige.
Erfaren profil med stærk baggrund tiltrådt som daglig leder
Jacob Høyer Juhl tiltrådte som daglig leder af Frysehuset den 1. marts 2025. Med en solid erfaring fra både hotel- og kulturbranchen bringer han en bred vifte af kompetencer til bordet. Han har tidligere haft ledende roller i henholdsvis Musikkens Hus i Aalborg og senest ved Skagen Kunstmuseer.
– Frysehuset er et projekt, der taler direkte til mit engagement i at skabe levende fællesskaber og dynamiske mødesteder. Vi har nu åbnet for udlejninger af vores lokaler, og vi oplever allerede stor efterspørgsel fra erhvervslivet, som er i gang med at booke alt fra større møder til messer. På kultursiden ser vi frem til et bredt udvalg af aktiviteter, herunder debatter, foredrag, koncerter, danseskoler. Frysehuset er et eksempel på, hvad vi kan opnå, når man arbejder sammen og engagerer os. Vi viser, at Hjørring kan meget mere når bare vi tør gå efter det, siger Jacob Høyer Juhl.

En bygning med sjæl og historie
Frysehuset er en bygning med en helt særlig historie og ånd. Oprindeligt en gammel remise, senere et frysehus, har bygningen stået tom i flere år. Med inspiration fra blandt andet maltfabrikken i Ebeltoft, slagteriet i Holstebro og spinderihallerne i Vejle, bliver bygningernes rå og rustikke miljø bevaret og får nyt liv som et fælles samlingspunkt for hele kommunen. Ambitionen er, at Frysehuset skal at favne bredt med arrangementer for børnefamilier, ældre og studerende til iværksættere, virksomheder og foreninger. Med andre ord et sted, hvor alle – uanset alder og baggrund – kan finde fællesskab, oplevelser og inspiration i blandt andet koncerter, foredrag, workshops, møder og meget mere.
– Frysehuset er hele byens hus – et samlingspunkt, hvor borgere, virksomheder og kulturaktører kan mødes og skabe noget meningsfuldt sammen. Med Jacob ombord får endnu flere mulighed for at sætte deres præg på byen og styrke fællesskabet. Hans erfaring fra Skagen Kunstmuseer og Musikkens Hus har vist, hvordan netværk og partnerskaber kan gavne både erhvervsliv og lokalsamfund. Derfor er han den rette til at åbne dørene og invitere alle indenfor,” siger Gitte Amstrup Sandlykke, bestyrelsesmedlem i Den Erhvervsdrivende Fond, Frysehuset.
Udvikling i etaper – første etape er klar
Frysehuset har fået stor opbakning fra det lokale erhvervsliv. Det gælder ikke bare ombygningen af de gamle frysebokse, men også i form af sponsorater, frivillig arbejdskraft og opbakning. Og huset er netop også tiltænkt, at virksomheder kan bruge huset til alt fra små møder til større erhvervsevents.
Selve Frysehuset er en stor vision, der realiseres i etaper. Den første fase har fokuseret på at klargøre de to største rum – kendt som bokse – så der kan skabes indtægtsgivende aktiviteter. Det færdige Frysehus bliver i alt 5000 kvadratmeter, hvoraf de første 1000 kvadratmeter, BOX 1, tages officielt i brug til april.
BOX 1 vil have kapacitet til 750 siddende og 1200 stående publikummer, hvilket giver mulighed for nye, større indendørs arrangementer. Dermed bliver Frysehuset en vigtig spiller i at tiltrække store events og kulturoplevelser til Hjørring.