Tapas er efterhånden et velkendt kulinarisk begreb også på vores breddegrader, men det stammer oprindeligt fra Spanien. Tapas serveres der traditionelt som snacks eller forretter.
Sådan er det imidlertid ikke helt med den eksklusive tapas, som Jan Hansen meget passende i dag vil præsentere hos Kødboxen på Nørregade i Hirtshals. Der er nemlig tale om decideret istapas, som er den oplagte dessert eller bare lækkerbiskner til renlivet nydelse.
Producenten er Mammis Gelato, som med mor og datter er en familiedrevet virksomhed, der ligger i hjertet af Århus. Ved brug af gamle traditioner og de bedste råvarer fra hele verden skabes her den lækreste gelato.

Med hensyn til istapas har virksomheden da også virkelig været såkaldt first movers i Danmark. Man laver simpelthen de små lækkerbiskner i små tapasboxe med virksomhedens hjemmelavede gelato.
Netavisens udsendte fik allerede tirsdag æren af at prøvesmage den eksklusive istapas, der simpelthen smagte himmelsk med et rigt varieret udvalg af smage. Indholdet var blandt andet citrontærte, amarena kirsebær, passion frugtsorbet, saltkaramel med mandel krokant samt konditorcreme i karamel canoli. Alt sammen naturligvis med gelato.

Man skal imidlertid være oppe på dupperne allerede fra kl. 11 denne onsdag den 16. juli, da det i første ombæring kun er lykkedes at få 14 af de lækre bakker med istapas hjem til Kødboxen.


