Joachim Fleinert forsøger med Danish Index of Tapestry X at kortlægge et mere nuanceret billede af dansk identitet og Danmarkshistorie fra 1850 og frem til i dag.
Værket skal ses som en hybrid og videreførelse af Dronningens Gobeliner i Riddersalen på Christiansborg Slot. De 17 gobeliner af Bjørn Nørgaard blev indviet i år 2000 og består af portrætter af den kongelige familie samt en skildring af centrale begivenheder og personligheder i dannelsen af danskernes historie.
Danish Index of Tapestry X består af ufortalte historier fra Danmarkshistorien, som ikke er afbildet i Dronningens Gobeliner fra perioden 1850 til 2000, og en viderefortælling frem til år 2020. De i alt 108 historier i værket berører emner som kolonialisme, human trafficking, sexisme, hyggeracisme, klimakrise, masseforbrug, arvehygiejne, fremmedfjendskhed og antisemitisme.
Rammen af værket fremstår som en hyldest til en række oversete betydningsfulde kvinder i moderne Danmarkshistorie. Set i lyset af feministiske bevægelser som #MeToo og Black Lives Matter står Danish Index of Tapestry X som en påmindelse om, at Danmarkshistorien og historieskrivningen hele tiden bør diskuteres og perspektiveres.
”Der er tale om et særdeles modigt, aktuelt og historiebevidst værk, som angår os alle sammen. Det rammer lige ind i diskussioner om værdier, og retten til at fortælle vores alle sammens Danmarkshistorie” udtaler leder af Kunstbygningen i Vrå – Englundsamlingen, Signe Højmark
I en samtale den 8. juni med leder af Kunstbygningen i Vrå, Signe Højmark, fortæller Joachim Fleinert om værket og tankerne bag samt mere om sin kunstneriske praksis. I forlængelse af samtalen vil der være god tid til dialog med publikum.
Lørdag den 8. juni kl. 14.00
Gratis adgang
Varighed: Ca. 60 min.