Mona og Ejvind Kjeldsen Jensen er stilsikre i mangt og meget, hvilket ikke mindst også gælder juleudsmykningen og ditto hyggen på Restaurant Lilleheden i Hirtshals.
Rigtig i julestemning kommer nogle af os lokale her i havnebyen altså også først, når det gode spisested med landsdelens absolut bedste udsigt får deres juletapas på menukortet.
Lørdag aften under vores besøg skulle vi indledningsvis tage stilling til, om vi skulle vælge den klassiske julemenu med sild, rødspættefilet, grønlangkål og ris a la mande.
Det var voldsomt fristende at vælge netop den menu, men som allerede mere end antydet indfinder den rette stemning sig ikke, før vi her i familien har smagt årets juletapas.
Den er da også igen i år utrolig velsmagende med et rigtig forfriskende juletvist af blandt andet syltet løg og råsyltet rødkålssalat samt mandarin, vindruer og granatæble. Retterne indeholdt ellers lækkerier som tørret og røget okseinderlår, kyllingekonfi, røget torsk, braiseret svinekæbe, sprængt andebryst og ribbensburger med de sprødeste svær.
Desuden også potatos bravas, ost med julesyltede nødder og naturligvis ris a la mande. Ikke overraskende tillige stilsikkert anrettet og serveret på restaurantens klassiske spækbræt.
Dermed kan både 1. søndag i advent og hele decembers juleræs med flettede hjerter og hjemmebag samt hygge kulminerende med juleaften godt indfinde sig i Hirtshals.