Kokkene på Juniorkokkelandsholdet har meddelt Dansk Gastronomisk Union, at de stopper på landsholdet.
Juniorkokkelandsholdet er en del af Fonden Dansk Gastronomisk Union, som er en sammenslutning af fire gastronomiske landshold: Kokkelandsholdet, Juniorkokkelandsholdet, Cateringlandsholdet og Tjenerlandsholdet.
Juniorkokkene Magnus Ravnbo, Anders Bidstrup, Lukas Grøntved, Rasmus Haffgaard, Christoffer Jacobsen, Jonas Eckmann, Karl Emil van Ingen, Anton Frandsen, Magnus Lund og Oliver Løve skriver:
Kære venner og netværk
Det er med stor beklagelse, at vi må meddele, at alle kokke på Juniorkokkelandsholdet stopper.
Siden vi vandt bronzemedalje ved både VM og OL, har vi arbejdet målrettet mod guld ved VM 2026 og OL 2028. Vi har lagt utallige frivillige timer, energi og passion i at udvikle os som kokke og som hold. Som det bedste Juniorkokkelandshold nogensinde i Danmark har vi haft en fælles vision om at løfte dansk konkurrence-gastronomi til nye højder.
Desværre har vi oplevet en række ledelsesmæssige beslutninger i Dansk Gastronomisk Union, som har været benspænd for vores forberedelser og træning til konkurrencerne. Den sidste uhensigtsmæssige beslutning var at opsige vores dygtige team manager, som indtil da havde skabt den kultur, ro og stabilitet i organisationen, som vi havde brug for, for at kunne fokusere. Samlet set har holdet og ledelsen ikke haft den samme forståelse for, hvad der kræves for at præstere på internationalt niveau, og det har gjort det svært at arbejde målrettet mod vores mål.
Det har været en rigtig svær beslutning, men vi står stadig skulder ved skulder som venner og kolleger og tager alle de gode erfaringer og minder med os videre.
Vi vil gerne sige en kæmpe tak til vores sponsorer, familie, venner og alle jer, der har fulgt os og støttet os de sidste 5 år. Jeres opbakning har betydet alverden for os. Tak!
NordsøPosten har spurgt direktøren for Dansk Gastronomisk Union, Morten Juul Caliskan Andersen, om en kommentar, og han svarer:
– Vi ønsker ikke at udtale os om interne personalesager.
Samme svar har formanden for fonden Dansk Gastronomisk Union, Uffe Nielsen.
Kokken Lukas Grøntved, men egen virksomhed i Rakkeby syd for Hjørring, har som de øvrige meddelt, at han stopper på juniorkokkelandsholdet. Han har heller ikke ønsket at kommentere sagen.
Den tidligere team-leder på Juniorkokkelandsholdet, Jesper Hedegaard Schmidt, kommenterer på Facebook: – At vinde er ikke alt, men viljen til at vinde er afgørende. Uden troen på at kunne vinde, er viljen væk.
Om juniorkokkelandsholdet…
Dansk Gastronomisk Union skriver om juniorkokkelandsholdet:
De skarpeste, modigste og mest innovative kokketalenter, der gerne vil være med til at sætte kursen for fremtidens danske gastronomi. Juniorkokkelandsholdet består ligesom Kokkelandsholdet af energiske og dygtige kokke, der brænder for gastronomi og for at være rollemodeller i branchen – og selvfølgelig for at hive metal hjem til Danmark ved internationale konkurrencer.
På Juniorkokkelandsholdet er deltagerne mellem 16 og 24 år og bidt af at konkurrere og hele tiden udvikle sig inden for deres fag. Mange fortsætter bagefter på Kokkelandsholdet.
Holdet træner cirka to dage om måneden og mere intenst op til konkurrencerne. Du kommer med på holdet via kvalifikationsrunder, og Dansk Gastronomisk Union opfordrer både unge kvinder og mænd til at søge om optagelse.
Der er lige nu på Dansk Gastronomisk Unions hjemmeside kun afbilledet ét medlem af Juniorkokkelandsholdet, Kasper Zacho, og Team Manager Daniel Guldmann…



