Alle grundfag har potentiale til på forskellig vis at åbne skolen mod vores omverdenen og skabe udsyn til job og arbejdsliv omkring os.
I madkundskab har elever i både A-klasserne og F-klasserne her i efteråret arbejdet med et forløb omkring burgeren.
– Vi har i madkundskab haft et forløb omkring konservering. Vi har f.eks. lavet syltede rødløg, syltede agurker og lavet vores egen ketchup. Efterfølgende har vi bagt vores egne burgerboller og sammensat det hele til en lækker burger, lyder det samstemmende fra Katrine, lærer fra F-klasserne og Martin, lærer fra A-klasserne.
Som afrunding på forløbet besøgte eleverne McDonald’s, hvor afdelingsleder for people, Mille Fuglsang, tog imod og gav en levende fortælling om burgerens vej gennem restauranten og ud til forbrugeren.
Mille var bl.a. omkring hygiejnens betydning i en fast food restaurant, reduktion af madspild, og kvalitetssikring af retterne inden vi fik lov til et hurtigt kig ind bag facaden til køkkenet.
– Vi fik lov til at opleve, hvordan det hele foregår bag disken i en travl hverdag. Og vi var også heldige at få et oplæg omkring hvilke råvarer McD bruger i deres forretning.
Mille gjorde samtidig os alle klogere på, hvad McDonald’s lægger vægt på hos deres medarbejdere og betydningen af at være en god kammerat – også på arbejdet.
Mon ikke der blev sået et par frø, der måske kan spire til drømme om et fremtidigt fritidsjob eller måske endda en karrierevej inden for McDonald’s.
Foto: Hjørringskolen.