Hjørring Kommune har som tidligere omtalt på NordsøPosten for nylig fået færdiggørelsen af projektet udsat til udgangen af 2023.
Dette vil forventeligt betyde, at projektet, når de sidste detaljer kommer på plads, kan igangsættes til vinter og således kan gennemføres uden panik i foråret 2023.
– Den 16. juni i år forventer vi, hvis ikke nogen klager, at have fået en tilladelse til fortsat drift af elværket i den meget reducerede udgave, som det jo bliver. At vi får tilladelsen på plads, er et vigtigt skridt, noterer Arne Povlsen, som er formand hos Den Selvejende Institution Bindslev Gl. Elværk.
– Desværre ved vi endnu ikke, hvad erstatning vi får tildelt af staten. Vi mener jo selv at når vi bliver reduceret med næsten 90 % så bør det udløse maximal erstatning. De godt 10 procent vi må beholde til drift kan ikke på den lange bane sikre elværket med tilhørende område, der bliver konstant underskud i driften – det er ærgerligt når vores plan er/var at kunne bevare området og vi fortsat har en del efterslæb på vedligeholdelseskontoen. En opsparing er derfor en nødvendighed, uddyber Arne Povlsen.
– De godt 10 procent vi må beholde og bruge forudsætter, at der monteres en ny lille turbine i det eksisterende værk. Vi har selv fået priser på en sådan turbine fra et Svensk turbinefirma, som laver kvalitetsarbejder – prisen herfor overstiger desværre kommunens budget, så spændende om der kan findes en anden leverandør.
At vi har klaget som de fleste ved var primært som følge af ovenstående løse ender, som ikke er besvaret og vi derfor ikke kan gennemskue hvad fremtiden bliver. Det må være fair at kende inden værket blev lukket, som planen var sidste år.
– Vi klagede også, fordi kommunen har valgt et mekanisk vandindtag, som efter hvad vi kan beregne snupper 2-3 ekstra af de godt 10 procent, som statens kriterier har tildelt os som acceptabel vandmængde, det synes vi ikke, at de kan være bekendt. Også andre mindst gratis forbedringer af det samlede vandplanprojekt har vi foreslået.
– Vi håber og tror lidt fortsat, at det hele ender med en god og bæredygtig løsning, som også kan sikre elværket og området på den lange bane, det var det det hele handlede om at opnå, slutter Arne Povlsen.
Kilde: Bindslev Gl. Elværk.