Fredag aften var fruen og jeg egentlig taget med yngste datter ud at spise på Restaurant Tannishus, fordi sidstnævnte snart flytter hjemmefra, men undervejs i den lækre tre retters menu fornemmede jeg tydeligt på værtsparret Klerly og Åge Vinther, at noget er i gære på det hæderkronede badehotel i Tversted.
Der var ellers ikke noget at se i restauranten, hvor alt heldigvis er ved det gode gamle med dygtige unge medarbejdere, hvoraf jeg genkendte flere tidligere elever fra Bindslev Skole. Ligesom det var opmuntrende at erfare, at det er lykkedes for værtsparret at holde på det grå guld i skikkelse af Tommy Jensen.
Menuen på højsæsonens fredage kaldes for resten Vi gi’r den gas og bestod af en virkelig delikat torskefilet med peberfrugtcoulis, grov radisemayo og asparges til forret, mens hovedretten var virkelig velsmagende langtidsstegt svinebryst braiseret i øl og æblemost, hvortil der var morkelsauce, sommergrønt og kartoffel, hvorefter desserten var lækker, lækker pistacietærte med kirsebær og vaniljeis.
Hele vejen igennem menuen blev jeg mere og mere sikker på, at noget stort er nært forestående på Tannishus. Ikke mindst altså adfærden hos det ganske vist som altid storsmilende værtspar, idet jeg flere gange så Åge Vinther tale lavmælt og gestikulerende sammen med et par ligeledes hemmelighedsfulde herrer, hvoraf mindst en forekom mig bekendt fra Tversted.
Når man som jeg er indehaver af et nyhedsmedie, tænder det naturligvis op under den fagligt funderede og dermed retfærdiggjorte nysgerrighed, så jeg bed den sidste flig af blufærdighed i mig og gik om jeg så må sige i kødet på restauratøren. Det afstedkom kort fortalt et løft af sløret og et løfte om, at jeg nok skulle få lov til at breake historien til august, hvis jeg lovede indtil da at tie.
Det løfte måtte jeg i sagens natur afgive og stille mig tilfreds med, men på det tidspunkt var jeg også så veltilpas mæt af al den gode mad, at jeg velfornøjet sagde tusind tak for endnu en fantastisk aften på Restaurant Tannishus. Altså bærer jeg nu på en herlig hemmelighed og deler forventningens glæde med Klerly og Åge Vinther.
Man kan indtil videre læse meget mere om sommerens menuer her hos Restaurant Tannishus. Ligesom man kan tjekke stedets flotte pixibog her hos Tannishus.
Link til tidligere artikel
Dette høres virkelig spennende ut ! Min frue og jeg ankommer Tannishus den 01. august for et lengre opphold, og vi gleder oss allerede til det som skal skje i den supre restauranten til Klerly og Åge Vinther. Det er fremdeles meget deilig å være norsk i Danmark !