Hvert år afholdes som bekendt Hjørring Dyrskue. Det er en begivenhed, der fortsat bringer glæde og positive oplevelser til både lokale børn og voksne samt tilrejsende.
Dyrskuet er kort fortalt en fejring af landbruget og dets bidrag til samfundet, hvor det har en række positive effekter. Man kunne imidlertid spørge, om de kritiske stemmer er stærkt nok repræsenteret, men lad os starte med det positive.
For det første er Hjørring Dyrskue en fantastisk mulighed for landmændene og opdrætterne i området til at fremvise deres dygtighed og avlstalenter, men politisk set også for Venstre. Det giver førstnævnte mulighed for at vise deres bedste dyr frem og konkurrere om priser og anerkendelse. Det afstedkommer formentlig stolthed hos og motivation for landmændene samt opmuntrer til fortsat fremgang og forbedring af avlsarbejdet. Ligesom det giver Venstre mulighed for at fastholde partiets traditionelle tilknytning til landbruget.
Derudover er dyrskuet en anledning for folk til at lære om landbrug og dyrehold. Besøgende kan se og komme tæt på forskellige dyr i dansk landbrug. Det giver ligeledes en unik mulighed for børn og voksne til at få en forståelse for, hvor vores fødevarer kommer fra og hvilket arbejde, der ligger bag landbruget. Det kan i sig selv være en øjenåbner for mange, der måske ikke er klar over den betydning, landbruget fortsat har i vores samfund.
Dyrskuet er tillige en social begivenhed, der samler lokalsamfundet. Det er et par dage, hvor folk kan mødes, have det sjovt og deltage i forskellige aktiviteter. Der er boder med lokale fødevarer og håndværk samt andre indslag, der skaber en god atmosfære. Det styrker igen fællesskabet og kan bidrage til en følelse af samhørighed og stolthed over ens lokalområde og det lokale landbrug.
Med de kritiske briller på kunne man påpege, at eventen endnu ikke har og velsagtens heller aldrig har haft endsige i fremtiden skal have helt samme kritiske vinkel som eksempelvis Naturmødet i Hirtshals. Her vil nogen måske også omvendt mene, at sidstnævnte har en overvægt af lige præcis kritiske stemmer, men det segment opvejes til gengæld der med tilstedeværelsen af blandt andet Dansk Jægerforbund og Danmarks Fiskeriforening. Jægerne var fornuftigvis også tilstede ved Hjørring Dyrskue.
Nok var eksempelvis Danmarks Naturfredningsforening til stede på Hjørring Dyrskue. Ikke desto mindre tilsiger traditionerne og arrangørerne samt ejerskabet nok fortsat, at landbruget her skal have en oase eller hjemmebane, hvor erhvervet har fat i den lange ende. Her kan lokale virksomheder som Entreprenør P. Johansen og Sindal Biogas vise deres tilstedeværelse og positive betydning i Hjørring Kommune.
Alt i alt er Hjørring Dyrskue da også fortsat en værdifuld event, der skaber bevidsthed om dyrehold og landbrug og styrker det lokale samfund i det nordvestlige Vendsyssel.
Hjørring Dyrskue har faktisk en historie, som går næsten 200 år tilbage i tiden. Ifølge Vendsyssel Historiske Museum og Historisk Arkiv, så stammer de første skriftlige kilder fra 1830. LandboNord er i dag arrangør af Hjørring Dyrskue.
Historikken og ejerskabet samt de seneste to dages succes taget i betragtning giver det stadigvæk rigtig god mening at afholde Hjørring Dyrskue.