Eleverne i 6.B på Bagterp Skolen i Hjørring har rykket kristendomsundervisningen ud på kirkegården, skriver TV2 Nord.
Flere børn fra klassen risikerer at blive tvangsflyttet til Muldbjerg Skolen til næste skoleår, hvis et forslag fra skoleforvaltningen bliver vedtaget. Et forslag, som børnene ikke finder rimeligt.
– Det er da virkelig træls, hvis man bliver rykket alene over på en anden skole, hvor man ikke kender nogen, siger Josefine Kjøller, der går i 6.B på Bagterpskolen.
Det er at behandle børnene som produktionsmidler. Det er rigtig Excel-logik. Jes Bastholm, Skolebestyrelsesformand, Sydoestskolen.
Skoleområdet i Hjørring Kommune skal spare 29 millioner kroner. Derfor foreslår forvaltningen, at det skal være muligt at tvinge elever fra 7. klasse til en anden skole i distriktet, hvis det kan betyde, at man samlet kan lave en klasse mindre. Det bliver kaldt optimering af klassekvotienter. Skolebestyrelsesformanden for Sydoestskolen, Jes Bastholm, der har undervisningssted på Bagterpskolen og Muldbjergskolen, er oprørt over det forslag.
– Det ryster mig, at man i skoleforvaltningen og i udvalget, der arbejder med det her område, overhovedet kunne overveje sådan noget her. Det er at behandle børnene som produktionsmidler. Det er rigtig Excel-logik, siger Jes Bastholm.
Udvalgsformand synes selv forslag er dårligt
Formanden for Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget, Gry Bruun Nielsen (RV) er heller ikke begejstret for forslaget, der vil give en besparelse på en million kroner årligt. Alligevel tager hun det med til budgetforhandlingerne i byrådet.
– Jeg er også mor og jeg har børn i folkeskolen her i Hjørring Kommune. Jeg er også lærer, ansat på en skole i Hjørring Kommune, så jeg synes ikke nødvendigvis det er verdens bedste forslag. Men jeg forholder mig også til, at der her er en opgave, som vi er blevet stillet i BFU. Vi skal finde 2,5 procent i besparelser.
Andre børn flytter skole
På mindre skoler uden overbygning er børn vant til at de skal skifte skole i 7. klasse. Alligevel mener Jes Bastholm at tvangsflytning af enkelte elever fra klasser er helt uhørt.
– De steder for man skifter skole i Hjørring Kommune, da er det noget man har vist, da man startede på, at den her skole går kun til 6. klasse. Så er det hele klassen man flytter og man laver et brobygningsforløb til den nye skole, siger skolebestyrelsesformand Jes Bastholm.
Skolebestyrelsesformanden frygter at truslen tvangsflytninger vil få store konsekvenser for børnenes trivsel.
– Vi ser i samfundet at der er rigtig mange børn og unge, der har personlige problemer og er psykisk sårbare. Det her er da, at skubbe på den udvikling, siger Jes Bastholm.
Håber byrådet skrotter forslag
For at have noget at vælge imellem har Børne-, Fritids- og undervisningsudvalget taget flere besparelser med til budgetforhandlingerne end man behøver at gennemføre. Udvalgsformand Gry Bruun Nielsen (RV) håber derfor at forslaget om tvangsflytninger kan blive taget af bordet igen. Det gør børnene også, for de vil gerne blive sammen.
– Jeg har jo kendt mine klassekammerater siden vi gik i 0. klasse og vi har fået et godt fællesskab gennem årerne. Vi er rigtig tætte alle sammen, siger Josefine Kjøller.
Byrådet i Hjørring Kommune har budgetforhandlinger på onsdag i næste uge.
Kilde: TV2 Nord.
Forkælet holdning af byskolerne, her ude på landet lukker man bare skolerne og byder børnene transport til byskolerne i flere timer om dagen. Hvor skal pengene så spares?
Dette er 15 år gammelt. skrammel. Ved komnalreformen var alle skoler lige akkurát fyldte og man byggede endda til på Højene femfor barakker og lidt på Baterpskolen.
For at gøre målet fuldt, så skulle alle bastme gå i 10 klasse på Sygeplerskolen.
Det mærkelige er, man nægtede at se 5 år frem. Man har jo fem års varsel på, om man vil få flere, færre eller samme antal elever.
Så efter de 5 overpropede år, så tyndede elevtallet dramatisk ud på Hjørrings skoler uden nogen tilpasninger.
Som man ser, så er det blevet dramatisk galt nu. Man ar en alt for stor flok delvist udslidte skoler og denne desperate lappeløsning.
Demokratiets even til debat til fornuftige løsninger virker ikke. lad mig sige, at 2 skoler ikke burde være der. Man bær derfor behandle dem lige ved lodtrækning eller efter ælle bælle.
Vi ser de andre effekter af dette klamp i meget af resten a kommunen. Dsperate forældre klamrer sig til deres snolede småskoler, fordi de mærkelig tilstande i det kommunale har alt i spil.
Det er naturligvis her, Vi en årrække har blødt adskillige milioner ekstra væk.Ironisk nok, så er det bort´gere i helt andre del af landet, der også betaler for det.
Hjørring er i denne sammenhæng en ganske lille by med alt for mange skoler. Har disse børn ingen ben eller cykler.
Kunne man som eksempel ikke lige ændre en bybuslinje, så den dækker de mindste elever som skolebus. Jo, det kunne man fx godt.
Byen er generelt godt dækket ind for både cykler og gående; men man kunne i samme åndedrag måske finde et par steder at gå.
Jeg havde faktisk forestillet mig noget lignende i Hirthals med 2 halvtomme skoler. man kunne gradvist udfase dem, når der ikke var elever nok til 2 nulte klasser. Så skulle ingen skifte skole. Man kunne så nogle år have fyldt nogle 10 klasser i, så rektoren og lærerne stadig have noge at lave.
Nården så var tom – fx kun med 7-8-9 klasser, så kunne man rive den ned aller totalrenovere og alle byttede til nyt.
Er man 6 klasse, så kan man sagtens komme lille Hjørring by rundt.
Og der er jo klassiske velkendte løsninger. Man sørger for gode transportveje og tider. Man kan have en extra halvtids skolesekretær, der måske kan besøge de mange traumatiseree forældre, der tror deres børn er væk eller værre.
Og hvordan er denne lap på lap så til næste år med de næste for små klasser?
Og Vi andre skal jo snart allesammen kære til Bilka for at få en leverpostej pakket ind i friske sokker. .
Kloge Åge…… vrøvler videre og staver som en brækket arm