Vandplansprojektet betyder for elværkets vedkommende, at den store turbine det meste at året vil komme til at stå stille, da der ikke bliver vand nok til driften, undtaget når der er meget vand i åen. Vandet ledes til værket i den 450 meter lange kanal langs åen, hvor også kanoer sejler, oplyser Den Selvejende Institution Bindslev Gl. Elværk.
For at fastholde det kulturhistoriske og kunne forblive elværk i drift, har folkene i Den Selvejende Institution Bindslev Gl. Elværk fået tilsagn om en lille turbine, som bør kunne lave det strøm, som de selv skal bruge til opvarmning og andet. Fra den såkaldte elværkskvote ledes der i dagtimerne også vand til en vandfaldstrappe, som er en erstatning for den gamle fisketrappe. Denne betales af kommunen direkte.
Løsningen for det hele er et stort kompromismellem blandt andetturisme og lystfiskeri. Der er fra elværkets side skarpt fokus på det bæredygtige i den samlede løsning, som givetvis vil skulle være der de næste 100 år, hvilket også er en unik chance, der skal udnyttes 100 procent. I skrivende stund arbejdes der endvidere intenst på at få lavet en ændring af vandindtaget, således at det tillige udføres behovsstyret.
Forstået således, at der kan nedreguleres for vandet året rundt ud fra, om der er behov eller ikke. Varm sommer ingen behov og så videre. denne løsning skal ses som alternativ til den faste tildeling, som projektet i skrivende stund indeholder. Det er sund fornuft, så mon ikke alle til trods og til sidst også er enige i det synspunkt og vil acceptere de små ændringer, der skal til, slutter folkene i Den Selvejende Institution Bindslev Gl. Elværk.