Familien Smidstrup laver mad ud fra en kogebog fra en husholdningsskole fra begyndelsen af 1900-årene, og i tirsdags stod frokosten for eksempel på grønærter med karbonader til frokost, og eftermaden bestod af trifli med hjemmelavede makroner bagt i brændekomfurets ovn.
Gæsterne hos familien har endda været så heldige at blive budt på hjemmebagte boller med nykærnet smør eller småkager med en kop kaffe til. Efterfølgende tog kvinderne opvasken udenfor i det dejlige sommervejr, imens drengene arbejde med træ i værkstedet og stod for at slibe knivene fra køkkenet.
Familien kan besøges på Landskabs og Landbrugsmuseet i Mosbjerg resten af denne uge, og på mandag flytter en ny husmandsfamilie ind, hvor de skruer tiden godt 100 år tilbage og glemmer alt om elektrisk lys, vandhaner, opvaskemaskiner og mobiltelefoner.
Kilde: Vendsyssel Historiske Museum.