Nordsøens havbund byder på mange mysterier, og dem kan gæsterne på akvariet i Hirtshals nu være med til at løse.
I de kommende tre weekender har hele familien mulighed for at prøve kræfter med forskning i Nordsøens mangfoldige dyreliv, når der lørdag og søndag resten af april åbnes op for Forskningens Døgn på Nordsøen Oceanarium.
Her kan gæsterne blandt andet få lov til selv at trække i kitlen og lære at arbejde som forsker og blandt andet finde ud af hvordan man artsbestemmer de forskellige fisk ud fra deres særlige kendetegn.
Nordsøen byder på mange spændende dyr, som ikke mange kender til. Man kan eksempelvis se hvordan en sorthaj og en havmus ser ud.
”Vi glæder os meget til at invitere indenfor til nogle spændende og lærerige dage i forskningens tegn,” siger Kim Fogt, der er Natur- og kulturformidler og akvarieassistent hos Nordsøen Oceanarium.
”Som forsker for en dag er der mulighed for at dykke ned under havoverfladen og se nærmere på dyr, som sjældent ser dagens lys. Det kan være svært at artsbestemme nogle af de dyr, der lever på havets bund, men måske det lykkes dig at ramme plet?”
Lær om stedets forskning
Udover at forske på egen hånd giver Forskningens Døgn mulighed for at blive klogere på de spændende forskningsprojekter, Nordsøen Oceanarium er en del af.
Man kan blandt andet høre om det spændende hummerprojekt, hvor der arbejdes på at reetablere bestanden af den sorte hummer langs den jyske vestkyst.
Derudover er der mulighed for at komme med ind bag Oceanariets kulisser og møde personalet, der viser alt fra fiskeunger til hummere og andre interessante havdyr frem.
Som altid er der alle dage fodring af sæler og dyrene i det store Oceanarie, lige som det er muligt at se det store Oceanarium fra oven.
Forskningens Døgn på Nordsøen Oceanarium løber af stablen 13.-14., 20.-21. og 27.-28. april.
Forskningens Døgn er en årlig tilbagevendende videnskabsfestival. Hvert år afholdes der i løbet af den uge, som videnskabsfestivalen varer, cirka 700 gratis events og foredrag i hele landet med mere end 50.000 besøgende.
Foto: Nordsøen Oceanarium.