Nordsøen Oceanarium og Forskerpark i Hirtshals får mange store roser også for den kulinariske formidling af alt godt fra havet.
Huset i Hirtshals er nemlig rigtig mange spændende ”ting” lige fra senest at have plantet Hirtshals og dermed Hjørring Kommune på universitetskortet til at være et af landets bedste oplevelses-steder for hele familien.
Oplevelsesstedet Nordsøen Oceanarium besøges hvert år af cirka 200.000 gæster. I januar 2024, nøjagtig 40 år efter den officielle åbning, havde der været 8.934.917 gæster gennem sving-døren.
I samme flotte bygning danner Nordsøen Forskerpark de fysiske rammer om både forskning, udvikling, rådgivning og formidling inden for hav, akvakultur, fisk, grøn energi og meget mere.
Forskerparken huser blandt andre DTU Aqua, BioMar, Greenport North, Flume Tank North Sea og har stærke samarbejder både lokalt, nationalt og internationalt.
DTU uddanner kandidater til udvikling af fiskeri og akvakultur
I Nordsøen Forskerpark tilrettelægges og holdes også møder, konferencer, arrangementer og selskaber med videre til stort set alle formål, og det er både til erhverv og private.
– Vores unikke hus byder på et udvalg af forskelligartede lokaler, og dertil kan vi, via vores tætte samarbejde med Nordsøen Oceanarium, skabe nogle helt specielle oplevelser, fortæller salgs- og sponsorchef Ole Kjærsgaard Nielsen.
Uden mad og drikke fungerer ikke ret meget, og den side er der i allerhøjeste grad også styr på.
– Det hele kan naturligvis krydres med en lækker menu fra vores velrenommerede køkken, og det er uanset om det skal være let og simpelt, buffet eller en flerretters menu med fiskespecialiteter. Vi finder gerne den helt rigtige løsning sammen, og vores dygtige personale sørger for, at alt spiller til alle arrangementer, siger Ole Kjærsgaard Nielsen.
Det bliver i familien, for Anne Kjærsgaard Nielsen er køkkenchef i det meget roste og travle køkken, som servicerer både lejere, studerende, gæster, personale og andre i huset.
Køkkenet lavede også den lækre mad til Erhverv Hjørrings Nytårskur i begyndelsen af året.
Der er foruden køkkenchefen ansat yderligere seks køkkenmedarbejdere samt en caterelev. Derudover kan der trækkes på andre gode kræfter, når der er rigtig mange gæster.
Oplevelses-stedet Nordsøen Oceanarium’s spisesteder kan tilbyde et hav af spændende retter, hvor man kan både vælge mellem fiskeretter og anden god mad for enhver smag.
– Vi sætter i huset en stor ære i at lave god mad af lækre, lokale råvarer, og får blandt andet leveret frisk fisk direkte fra Hirtshals Havn.
– I caféen, der ligger på den øverste etage ved siden af det store oceanarium, byder vi på retter tilberedt af fisk fra havnen og årstidens friske råvarer og selvfølgelig til familievenlige priser. Alle retter kan i øvrigt også laves gluten- og/eller laktosefri.
– Samtidig kan gæsterne nyde de lyse og venlige omgivelser med udsigt over Hirtshals Havn og Skagerrak. Om sommeren kan man også nyde maden under åben himmel på vores udendørs terrasse, hvorfra der er udsigt til de legesyge sæler.
Køkkenet i caféen er åbent for varm mad fra klokken 11 og indtil en time før Nordsøen Oceanarium lukker.
På menuer er blandt andet Nordsøens Stjerneskud, Fish and Chips, Nordsørejer, røget laks, kyllingesandwich, årstidens salat, børnetallerken og dagens tavleretter.
Køkkenet på Nordsøen Oceanarium og Forskerpark i Hirtshals arbejder bæredygtigt og herunder med stort fokus på at undgå madspild og på fødevaresikkerheden.
Derfor har huset installeret Hjørring-virksomheden ThermITs komplette, elektroniske egenkontrol-program med integreret digitale temperaturovervågning med telefonisk alarm ved udsving, nedbrud og lignende.
– Fødevaresikkerhed er vigtig for os, og med ThermIT har vi styr på det. Vi er også glade for at kunne benytte dygtige lokale virksomheders tilbud og produkter, siger Ole Kjærsgaard Nielsen.
– De laver jo også rigtig god mad på Nordsøen Oceanarium både til de mange studerende, lejere og medarbejdere samt til selskaber, konference og i caféen. Jeg synes jo, at det er betryggende at vide, at der er rigtig godt styr på fødevaresikkerheden med ThermITs digitale temperaturovervågning og ThermIT E-Kontrol, siger direktør Ivan Lindgren Hansen fra ThermIT.
Han ved, hvad han taler om, for han deltog sammen med blandt andre medejeren og sønnen, Steffen Lindgren Hansen, også i Erhverv Hjørrings Nytårskur på Nordsøen Oceanarium og Forskerpark med masser af dejlig mad.
ThermIT er i øvrigt en af mange, der bakker flot op om Nordsøen Oceanarium i Hirtshals.
– Vi har i mange år haft et rigtig godt samarbejde med Nordsøen Oceanarium, som jo er et utroligt godt aktiv for Hirtshals, Hjørring Kommune og hele Nordjylland, fortæller Ivan Lindgren Hansen fra ThermIT på Vandværksvej i Hjørring.
ThermIT, der producerer og sælger temperaturovervågning til mange lande, støtter som Business Club 100 Sponsor, og derfor kan de mange besøgende se ThermITs logo flere steder i det spændende oplevelseshus, på hjemmesiden med videre.
Med et sponsorat til Nordsøen Oceanarium kan du tage med på opdagelse i Nordeuropas største akvarium og få en unik placering og eksponering af din virksomhed. Man kan også støtte i mindre målstok for eksempel med en donation på minimum 200 kroner, der går ubeskåret til arbejdet med at genetablere hummerbestanden på stenrevene i Nordsøen.