Når vi nyder god mad, spiller vores sanser en afgørende rolle i oplevelsen af smag. Selv om smag primært opfattes gennem smagsløgene, er ikke bare duften, men også synet en lige så vigtig faktor, der kan påvirke, hvordan vi oplever madens smag.
Forskning har for længst dokumenteret, at det visuelle indtryk af en ret kan forberede hjernen på, hvad den kan forvente, hvilket i sidste ende påvirker vores smagsoplevelse. Farver, præsentation og portionering er alle elementer, der kan ændre vores opfattelse af smagen, hvilket indehaver og køkkenchef Christoffer Ramberg naturligvis er yderst bevidst om på Lilleheden Café & Restaurant.
Derfor er det også et klogt træk af den garvede kok, at han nu har indledt et samarbejde med den ligeså erfarne fotograf Daniel Brandt hos Brandt A Photography om præsentationen af det nye menukort samt det friske og virkelig lækre tiltag med social dining hos Lilleheden Café & Restaurant.
Kulturelle og personlige præferencer er nemlig langt henad vejen også afhængige af såkaldte visuelle bias. Vores hjerne kan simpelthen overbevise os om den forestående smagsoplevelse baseret på visuelle indtryk og dermed spille en rolle for, hvordan vi rent faktisk opfatter madens smag.
Når man som nærværende skribent i forvejen så at sige har et rigtig godt øje til lækkerierne hos Christoffer Ramberg, skal det af ovennævnte årsager blive ekstra spændende at opleve det nye menukort hos Lilleheden Café & Restaurant.
Baddiehubs This was beautiful Admin. Thank you for your reflections.