Også på den sidste del af togtet, har vejrforholdene været gode, og forskerne har fuldt ud kunnet dække det planlagte område, skriver FiskerForum. Derudover har de taget et par ekstra stationer/slæb længere mod vest her i nord for at få den bedst mulige dækning af makrellens udbredelse og vandring.
- Fangsterne af makrel i den seneste uge har varieret mellem 0 og 5.000 kilo, med gennemsnitsvægten på fiskene mellem 458 og 581 gram.
- Fangsterne af sild har varieret mellem 0 og 13.000 kilo, med gennemsnitsvægten af fiskene mellem 203 og 350 gram.
Vi har haft lave eller nul fangster på de nordligste stationer/slæb og i øst ud mod Barentshavet. Der var dog et område, et stykke nord for Jan Mayen, hvor vi fik en forholdsvis høj makrelfangst på den vestligste station, selvom vi tog ekstra stationer i vest. Der var da ikke mere tid tilbage, til at gå videre mod vest, på dette togt.
Under sejladsen har trawlerne »Vendla« og »Eros« haft 118 trawltræk på faste stationer, som skal bruges i mængdeberegningen af makrel. Derudover har de haft 22 trawltræk for at få prøver af fisk, vi ser på ekkoloddet, mest blåhvilling, fortæller lederne af togtet havforsker Erling Kåre Stenevik og havforsker Åge Høines fra HI.no.
I løbet af de næste to uger vil resultaterne fra makrel-togtet blive forenet med resultaterne fra de øvrige nationer, og blandt andet vil mængdeindeks for makrel, blåhvilling og norske forårsgydende sild blive opgjort og den internationale makrel-rapport vil blive udarbejdet, til offentliggørelse senere.
Kilde: FiskerForum.