Der er brug for mange flere elever og medarbejdere i det hele taget til de mange spændende uddannelser og jobs indenfor restaurationsbranchen, og blandt andet derfor havde TechCollege Aalborg indbudt til FoodFokus23.
På en ganske almindelig søndag blev der på fagskolen holdt konkurrencer for elever blandt andet inden for fag som tjener, kok, receptionist, bager, slagter, ernæringsassistent med videre. Der er store muligheder for gode og spændende uddannelser inden for branchen.
Som gastronom arbejder du med mange forskellige råvarer, kreative anretninger og sensoriske virkemidler. Uddannelsen har to forskellige specialer, du skal vælge i mellem: ”Kok” og ”Smørrebrød og catering”.
Samtidig havde en række udstillere med en eller anden forbindelse til uddannelsesstedet i Aalborg taget opstilling med spændende stande, så tovholder Thomas Riis var meget tilfreds med dagen.

– Med en masse gæster, registreret og talt til cirka 500 personer og dertil cirka 100 elever, udstillere, dommere med videre, er vi i arbejdsgruppen meget tilfredse.
– Konkurrencerne gik super godt og med et flot niveau hele vejen rundt, oplægsholderne havde en del af tiden ”fulde huse”, og udstillerne havde gode snakke. Mange har allerede tilkendegivet, at de er klar i 2024. Skønhedsfejl og små forbedringer er der altid plads til, og alt i alt en stor succes, fastslår Thomas Riis på vegne arbejdsgruppen bag FoodFokus23.
Han er oprindelig fra Hjørring og nu bosat i Skagen. Tidligere var han restauratør på Pakhuset i Skagen og Skallerup Seaside Resort. Nu inspirerer og underviser han på TechCollege i Aalborg.

En af udstillerne udefra var ThermIT, der i Hjørring producerer og leverer digital, trådløs temperaturovervågning til medicinalindustrien og fødevarebranchen i mange lande.
– Det var en rigtig god oplevelse, hvor vi kunne møde nuværende og kommende samarbejdspartnere og beundre de dygtige elever på fagskolen konkurrere i alt indenfor branchen. Vi forstår jo godt, at dansk gastronomi og service er i verdensklasse. Der er mange dygtige undervisere og derfor også dygtige elever på de gode erhvervsskoler som for eksempel TechCollege, siger ThermITs direktør Ivan Lindgren Hansen.
Danske gastronomer høster verden rundt store roser og henter mange fornemme priser og medaljer hjem til Danmark – i skarp konkurrence med mange lande.
Ivan Lindgren Hansen har også installeret ThermIT-systemet på en del af TechCollege.
Han var selv på virksomhedens stand, hvor mange kiggede forbi for at høre mere om den smarte bæredygtige temperaturovervågning, som blandt meget andet sikrer dokumentation overfor myndighederne og sender advarsel, hvis der bliver for varmt ved for eksempel fødevarer. Dermed mindskes madspild.
ThermIT har et stort netværk også i fødevarebranchen og et godt samarbejde med blandt andre kokkeforeningen, som i sin tid etablerede de danske gastronomiske landshold.
Derfor fulgte ThermIT på FoodFokus meget med i de forskellige konkurrencer, hvor der også blev lejlighed til at hilse på gode forbindelse som for eksempel dommer i tjenerkonkurrencen, den tidligere uddannelseschef hos Hotel og Restaurant, Teknisk Skole Silkeborg, Arne Tang Petersen og Dennis Rafn fra kokkelandsholdene og nu inspirationskonsulent hos Bent Brandt A/S.
Et andet kendt ansigt på FoodFokus23 var Jesper Hjortdal bosat i Tornby og tidligere restauratør i Hjørring – nu køkkenchef hos Pakhuset i Skagen.
Formanden for Kokkeforeningens nordjyske afdeling og nu kok hos MartinKok i Sindal, Henrik Jordansen Kristensen, var også på plads blandt andet for at reklamere for kokkeforeningens jubilæumsbog.
Danmarks nordligste kommercielle vingård, Saxtrup Vingaard fra Sakstrupvej ved Bjergby, var også på FoodFokus, hvor ejerne Susanne Lund Mikkelsen og Søren Boskov Mikkelsen høstede mange velfortjente roser for deres danske økologiske mousserende vine i topklasse.
TechCollege havde på en stand også en Hjørring-mand i Mikael Klit Toldbod, som er faglærer og uddannelsesguide og altid ude efter nye elever til skolen.

TECHCOLLEGE er en af de største erhvervsskoler i Danmark og udbyder en bred vifte af erhvervsuddannelser (EUD) for unge mennesker, som ønsker at kvalificere sig til alt fra mekaniker eller frisør til it-supporter.
Samtidig har skolen en stribe EUX-uddannelser til dem, der vil have både en håndværksfaglig uddannelse og studiekompetencer, ligesom man står bag Aalborg Tekniske Gymnasium (HTX). Skolen tilbyder desuden efter- og videreuddannelse for både ledige og ansatte i den private og offentlige sektor.
Chefen for det hele er direktør Søren Samuelsen, som NordsøPosten også hilste på i Aalborg.
