Sygeplejestuderende fra University College Nordjylland (UCN) i Thisted og Hjørring har lagt hjernerne i blød sammen med maskinmesterstuderende fra MARTEC.
De skulle komme med konkrete løsninger på en række udfordringer i sundhedsvæsnet.
Onsdag 13. marts blev der for 9. gang afviklet Innovationscamp med studerende fra de to uddannelsesinstitutioner. Knap 120 studerende arbejdede med ideudvikling, produktion af prototyper og præsentation foran en dommerkomite.
Tværfaglige grupper fik til opgave at udvikle prototyper til nye produkter, som kan lette opgaverne på hospitaler og i hjemmesygeplejen. Det kan være problemer med belastning af fingrene ved udstikning af piller i blisterpakker, værktøj der kan lette arbejdet med gipsskinner, opbevaringsløsninger til infusionspumper eller noget helt fjerde.
Emilie Olesen er snart uddannet som maskinmester og fik masser af gode input fra at arbejde sammen med sygeplejestuderende.
– Det har været en meget lærerig oplevelse i forhold til kommunikation. Vi bruger ikke de samme udtryk og arbejder ikke på samme måde, men vi er blevet meget bedre til at arbejde sammen i løbet af dagen, fortæller Emilie Olesen, som fandt det spændende og udfordrende ikke kun at skulle tage stilling til de tekniske løsninger i produktudviklingen men også sætte sig ind i de sygeplejefaglige hensyn.
Hun arbejdede blandt andet i gruppe med Freia Krog, der læser til sygeplejerske og som sagtens kunne genkende, at de to faggrupper griber opgave forskelligt an.
– Som sygeplejersker stå vi jo midt i de cases vi arbejder med, men det er meget fremmed at skulle arbejde på den her måde, siger hun om opgaven, hvor de skulle udtænke nye løsninger til et redskab, som kan støtte benet på patienter i eget hjem, når de skal have renset sår.
Hjælp til videreudvikling
Innovationscampen sluttede af med, at en dommerkomite skulle kåre en vinder. Vinderne bliver tilbudt hjælp til at videreudvikle deres ide.
Vindergruppen bestod af Carl Emil Hartvig, Christoffer Schuldt Hansen og Dang Khoa Phan Le fra MARTEC og Francine Umutoni, Frederikke Esbjørn Sørensen og Tina Sofie Lauritsen fra UCN i Hjørring.
De vandt med ideen om en par briller med diodelys, som kan personificeres til sygeplejersken, der skal bruge den. Brillen skal bruges i situationer i borgeres hjem, hvor belysningen er dårlig og der er brug for fokus for at løse en opgave.
I casen, som gruppen skulle finde en løsning på, var det sårbehandling i hjemmet, men det kunne i princippet være alle slags opgaver.
Flere tidligere vindere har efter campen arbejdet videre med deres ide, og enkelte er efterfølgende endt med at nye produkter har set dagens lys.