Mad bringer ofte mennesker sammen, får os til at tale og hygge sammen – og helt i tråd med FOF Vendsyssels ønske om at bringe mennesker sammen, tilbyder oplysningsforbundet også en række kurser med klimamad.
I efteråret tilbydes kursus med Klimamad med Mauro Dotta. Her får kursisterne de nemme, lækre – og sunde – veje til klimavenlig mad.
Mauro Dotta er kok i restauranten La Maschera di Ferro i Hjørring og underviser blandt andet i italiensk madlavning.
Kurset handler om maden i hverdagen, og en eller flere kødfrie dage om ugen hjælper både klimaet og din krop. Både kroppen og kloden får det bedre, hvis vi skruer ned for kødet og op for det plantebaserede køkken.
Det store spørgsmål er så, hvordan laver man varieret og velsmagende hverdagsmad med for eksempel kikærter, bønner og linser? Hvordan bruger man sine gode råvarer op og undgår madspild?
På FOF Vendsyssels kursus kan man blive klogere på de forskellige typer af bønner og bælgfrugter og lær at lave velkomponerede middagsretter, som alle kan lide.
Kursisterne får over 12 lektioner fordelt på fire mødedage også gode basisopskrifter, som man kan eksperimentere videre med derhjemme til klima-kærlig mad.
Udgifter til råvarer afregnes direkte med underviseren til en vejledende pris på beskedne 60 – 75 kroner per mødegang.
Første gang er onsdag den 18. september på Højene Skole i Hjørring. Kursisterne skal medbringe viskestykke, karklud, forklæde og kniv.
Det kan du læse meget mere om og tilmelde dig på www.fof-vendsyssel.dk