Mike Uhre er dansker og de seneste fire år, har han skabt sig et liv ombord på Norröna. Et liv, hvor han ser sine kolleger som sin familie. Mike har også mødt sin kærlighed ombord.
– Jeg elsker mit arbejde. Vi er fire uger i land og ombord i fire uger. Når jeg kommer ombord, er det som at komme hjem til familien igen – og ja, det hjælper da på det, at min kæreste også sejler med.
Mike er uddannet tjener og kok, og han har, så længe han kan huske, haft en drøm om at blive kok. På kokkeskolen blev han venner med en, der havde fået tjans med Norröna. Næste gange der var mangel på mandskab til Norröna, var der bud efter Mike. Han tog på en prøvetur og tænkte, at det ville han tage som en oplevelse. Siden har han ikke set sig tilbage.
– Jeg startede i restauranten Munkastova og har siden første dag stortrivedes ombord.
Nu hedder jobtitlen Sales and Service Supervisor og ifølge Mike, bruger han en stor del af dagen foran computeren, hvor den daglige drift af restauranter og barrer er på skærmen. Vagtplaner, skemaer, lister og systemer fylder meget, og selv om drømmen oprindeligt handlede om et køkken, så stortrives Mike i sit job.
Han har i højsæsonen 20 medarbejdere under sig, så der fylder ledelsesrollen meget. Men dette kan Mike godt lide, for kvæg sit arbejde ombord har han fundet ud af, at ledelse både er spændende og en rolle, han føler sig vel tilpas i.
Om vinteren tæller staben kun 5-6 tjenere. Der kan det nemt ske, at Mike selv tager en hånd i det praktiske arbejde, men det skræmmer ham bestemt ikke.
– Dette er en skøn arbejdsplads og jeg føler, jeg lærer noget nyt hver dag.
Kilde: Smyril Line.