Der findes omkring 100.000 sæler, både spættede og gråsæler, i de danske farvande og i Østersøen.
Hvorfor så ikke udnytte dette store potentiale til noget fornuftigt? Sådan spørger fornuftigvis Lars Tornsberg hos FiskerForum.
At flytte disse pattedyr til menuen kunne være en win-win situation og en gavnlig samfundsopgave. Det ville spare samfundet for mange tons ødelagte og halvspiste konsumfisk og samtidig give værdi til de danske fiskere.
Sælfangst kunne blive starten på et nyt bæredygtigt fiskeri, som erstatning for det klimabelastende kød, vi får fra grise og køer i landbruget. At spise sælkød kunne årligt spare et stort antal torsk, da sælerne kun tager en lille del af fisken omkring leveren. Dette betyder, at en enkelt sæls bid bliver til mange fisk i antal.
Det ville være en win-win situation, når sælen kommer øverst på menuen i en tid, hvor der tales om mad- og ressourcespild.
Sælerne skal først fanges, og det kunne måske føre til et nyt fiskeeventyr, på linje med krabbe- og konk-fiskeriet samt fiskeriet af tang og linemuslinger.
Det kunne skabe flere arbejdspladser og give optimisme tilbage til fiskeriet, der har sine problemer at slås med for tiden.
Kilde: FiskerForum.
Det frarådes at spise sælkød fra danske dyr på grund af indholdet af tungmetaller og andet “godt”.