Pludselig kunne serveren ikke følge med. Derfor skiftede man til en ny server med flere “muskler”, hvilket indebar flytning af mere end 4 mio. filer.
Samtidig har Naturbasens tovholdere prioriteret at optimere programmeringen og billederne på hjemmesiden, hvilket har udskudt de mange nye funktioner vi havde planlagt her i efteråret. Men inden længe vil man igen lancere nye ting løbende.
Især billederne har man prioriteret at optimere. Selv om alle fotos nedskaleres automatisk ved upload, er det ikke nødvendigt at vise den samme størrelse billede på en mobiltelefon som på en PC-skærm. Derfor gemmes billeder nu i 10 forskellige størrelser, så man kan hente den mest optimale størrelse frem afhængig af hvor det benyttes.
Der er flere mio. billeder der skal optimeres, så arbejdet fortsætter et stykke tid endnu.
Naturbasen har bidraget til HNV-kortet og biodiversitetskortet
Naturbasens data benyttes i den daglige forvaltning i kommuner, regioner, nationalparker, af private konsulener, foreninger mv. En del af de myndigheder og organisationer der benytter data kan ses under “Samarbejdspartnere” på hjemmesiden.
Helt aktuelt er der siden sidste nyhedsbrev kommet en opdatering af biodiversitetskortet, hvor Naturbasens data indgår. Kortet indeholder en prioritering af de vigtigste naturområder i Danmark og benyttes af kommunerne til at udpege et sammenhængende nationalt naturnetværk. I forbindelsen med opdateringen kom rapporten Biodiversitetskortets Bioscore.
Naturbasens data har også indgået i projektet Dansk Naturindikator som benyttes til at måle på biodiversitetens tilstand og udvikling og målrette indsatsen for at beskytte og forvalte biodiversiteten. Se rapporten fra projektet her.
Link til tidligere artikel
Hjælp med at understøtte naturforvaltning og forskning ved brug af Naturbasen