Ramsløg er en vild plante, der er blevet så populær, at den har fundet vej til supermarkeds grøntafdeling, kan man læse hos Danmarks Naturfredningsforening.
Der er dog ingen grund til at kaste penge efter ramsløg, for de vokser vildt og kan plukkes rigtig mange steder, når de er i sæson.
Sæsonen begynder i marts og strækker sig frem til juni. Men det er dog de spæde blade, man plukker i foråret, som smager bedst.
Ramsløg kan forveksles med giftige linjekonvaller og høsttidløs
Det er meget vigtigt at være opmærksom, når man plukker ramsløg. Ramsløg kan nemlig forveksles med liljekonvaller, som er meget giftige at spise.
Ramsløg kan også forveksles med den giftige høsttidløs. Her kan du se, hvordan høsttidløs ser ud.
Ramsløg lugter kraftigt af hvidløg
Ramsløg er i løgfamilien, og har en karakteristisk hvidløgssmag og –duft. De indeholder masse C-vitamin, faktisk 20-40 gange så meget som i citroner, og kan bruges i retter, hvor man ellers ville bruge hvidløg eller purløg.
Ramsløgene kan især kendes på deres stærke løglugt. Men derudover kan man kende dem på deres blade og blomster, hvis de er kommet frem.
Man kan bruge ramsløgsbladene, blomsterne og blomsterknopperne i madlavningen. Man kan også spise løgene, der er under jorden. Man må dog ikke grave planter op i skove eller parker, så hvis I ikke har ramsløg i haven må I nøjes med blade og blomster.

Sådan bruger du ramsløg
Ramsløg kan både spises rå og tilberedt, dog skal man være opmærksom på, at løgsmagen kan være lidt krads i rå tilstand, så det skal kun være en let dosering.
Fx kan ramsløgene snittes fint og bruges over en tomatsalat, steges på panden med røræg, bruges i wok- og gryderetter, eller som et grønt drys på æggekagen.
De kan også bages i ovnen, fx sammen med kartofler, hvor de bliver sprøde og mere milde i smagen.
Blomsten fra ramsløgsplanten er også rigtig lækker, den har en lidt mindre markant løgsmag. Den kan også bruges i salater, eller kommes i ovnen sammen med kartofler, hvor den får en dejlig sødlig smag.
Kilde: Danmarks Naturfredningsforening.