Stuvet hvidkål kender i hvert fald mange af os boomere, idet vi har fået retten som vores mor, farmor eller mormor lavede den.
Skulle nogen få lyst til selv at lave den, har man nu muligheden for at invitere hele familien, idet Svenning Christensen har præsteret at fremavle et pragteksemplar på 12 kg hos Den Grønne Vogn i Lønstrup.
Det er da også oftest de enkle råvarer, der giver den bedste smag. Stuvet hvidkål består faktisk heller ikke af ret meget andet end hvidkål og fløde.
Retten hører traditionelt sammen med frikadeller eller medisterpølse og husk endelig sennep og rødbeder, lyder rådet hos Arla.
Stuvet hvidkål
|
1½ kg Hvidkål
|
|
|---|---|
|
1 liter Vand
|
|
|
1 tsk Groft salt
|
|
|
25 g Smør
|
|
|
4 dl Piskefløde eller madlavningsfløde
|
|
|
1 dl Mælk
|
|
|
1½ tsk Groft salt
|
|
|
Friskkværnet peber
|
Sådan gør du
Arlas opskrift ovenfor skal naturligvis lige gange op, hvis man skulle være så heldig at få fingre i hvidkålet fra Den Grønne Vogn.
Strengt taget vides det heller ikke i skrivende stund, om Svenning Christensen selv skal bruge hvidkålet, eller det kommer til salg i Den Grønne Vogn.


