EUC Nord og Køkkenchefernes Forening arrangerer i Hjørring mandag den 30. oktober en spændende konkurrence for Nordjyllands dygtigste kokke-lærlinge, som vi i dag også kalder gastronom-lærlinge.
Deltagerne konkurrerer om at være bedst til at sammensætte og tilberede de mest velsmagende retter, samt præsentere dem så indbydende og lækkert som muligt.
Årets tema er fisk, og deltagerne får fem rødspætter, ti jomfruhummere og én havkat til at lave forret og hovedret med til fem personer.
Konkurrencen på mandag begynder klokken 9, og der skal præsenteres færdig forret klokken cirka 12 og hovedret cirka klokken 13.30.
Vinderen og den Nordjyske Mester får foruden hæderen også 7.500 kroner, nummer to får 5.000 kroner og der er 2.500 kroner til nummer tre.
Konkurrencen holdes mandag den 30. oktober 2023 på EUC Nord, M.P. Koefoeds Vej 10 i Hjørring.
Under hele konkurrencen vil EUC Nords elever på Gastronomi & Service Grundforløb 1 sammen med elever fra Halvorsminde Efterskole og Fri Fagskole og Horne Efterskole servere forskellige lækkerier.
Der er stor mangel på gastronomer i Danmark i øjeblikket. Udfordringen bliver ikke mindre i de kommende år, så har du en lille kok i maven, så er det nu, du skal tage uddannelsen.
EUC Nord hjælper dig i gang med uddannelsen og sørger også for at du får en god læreplads. Læs mere om EUC Nords gastronomuddannelse.