Det er med stor glæde, at bestyrelsen bag Tornby Bjergelav kan offentliggøre, at visionen om en ny bådhal ved Tornby Strand med støtte på kr. 1,7 millioner fra Nordea-fonden.
“Med støtten fra Nordea-fonden har vi nu fået den sidste halvdel af budgettet til at bygge bådhallen på plads, og sammen med Vendsyssel Historiske Museum kan vi etablere en ny udstilling. Projektet har været længe undervejs, så vi er meget glade og stolte,” siger formanden for Tornby Bjergelav, Runi Haraldsen.
Bådhallen bliver en ny, flot attraktion ved Tornby Strand; et samlingspunkt for foreningen og en seværdig rast for vandrere på Hærvejen. Nordea-fonden, der støtter udvikling af Hærvejen i 15 kommuner rundt omkring i landet, har bidraget med i alt kr. 1,7 millioner til bådhallen, som samlet løber op i kr. 3,2 millioner. Tornby Bjergelav er allerede et officielt stop på Hærvejen med stempel til Hærvejspasset. Nu bliver oplevelsen af stedet og formidlingen om skudehandel over Skagerrak fornyet og forstærket til glæde for alle; gæster, turister og lokale.
Det er foreningens ønske, at så mange natur- og sportsaktive foreninger som muligt får glæde af bådhallen, som også kommer til at indeholde velfærdsfaciliteter. Det kan både være vandsports- og løbeklubber, naturvejledere og skoletjeneste, som kan låne bådhallen til deres aktiviteter. ”Det er vores ønske, at stedet kommer til at summe af liv. Både af Hærvejsvandrere og naturelskere, som vil udforske og være aktive i det naturskønne område,” supplerer Henriette Andrea Søttrup, som har været tovholder på fondsansøgningerne.
Projektet har været undervejs nogle år, og foreningen Tornby Bjergelav har fået god hjælp og støtte fra Hjørring Kommune til projekteringen og de nødvendige tilladelser; blandt andre fra Kystdirektoratet, som ikke bare har godkendt projektet, men også rost det for flot arkitektur og valg af materialer.
”Vi bygger i et naturskønt område, og forpligtiger os på kvalitet og bæredygtigt byggeri. At få plads til velfærdsfaciliteter, så vi ikke skal klæde om i klitterne, er også en fremtidssikring af foreningen bag Danmarks ældste fladbåd,” fortsætter Runi Haraldsen.
Projektet har yderligere modtaget støtte fra andre fonde: LAG Vendsyssel, ENV Fonden, Hirtshals Sparekasses Gavefond, Margit og Sigurd Espersens Familiefond samt fra en pulje ved Hjørring Kommune. Med de samlede fondsmidler, firmadonationer og private bidrag kan Tornby Bjergelav skyde projektet i gang denne sommer.
“Vi går nu ind i en ny, spændende fase af projektet, hvor vi skal bygge og realisere en stor drøm,” slutter Runi Haraldsen.
Nordea-fonden støtter udviklingen af hele Hærvejen gennem projekter, der løfter kvaliteten af ruten og understøtter de gode oplevelser. De støttede projekter skal bidrage til at løfte kvaliteten med bl.a. forbedring af ruten, nye faciliteter, oplevelser og services.
Læs mere om Nordea-fonden støtte til Hærvejen her.
Foto: Tornby Bjergelav.
Tillyke med at I nu har mulighed for at realisere jeres drømme. Det bliver godt.