Den 7. Juli udkommer der en ny informativ bog om Nordsøsilden. Bogen har det mundrette og oplagte navn Herring.
Heri kan man blandt andet finde opskrifter, danmarkshistorie og en masse smukke billeder, alt sammen med omdrejningspunkt i verdens bedste fisk, som selvfølgelig er silden.
Lanceringen og præsentationen forestået af direktør Esben Sverdrup-Jensen fra Danmarks Pelagiske Producentorganisation på Restaurant Møntergade i København. Ikke færre end 100 heldige har dermed allerede fået de allerførste eksemplarer af den fine havblå bog med hjem.
– Bogen, der beskriver sildens historie, forklarer hvordan man fileterer sild og rummer et hav af opskrifter med meget mere og er udgivet af Salvador Books, fortæller Rasmus Prehn, der deltog ved lanceringen af Herring.
– I Danmark kan vi spise os sunde og klimavenlige i sild. Men vi kan også eksporterer sild og skabe ny gastronomisk glæde og begejstring samtidigt med at vi fortæller en vigtig historie om Danmark og laver god forretning, tilføjer Rasmus Prehn.
Projektet er støttet af EU’s Hav- og fiskeriudviklingsprogram.