Dansk Indretningsuddannelse, DIU, er et nyt og 100 pct. digitalt tilbud om uddannelse til indretningsarkitekt.
Bag den nye uddannelse, der er gået i luften fra 1. januar, står Louise Bennedsen fra Hjørring i partnerskab med Sisse Bach fra Svendborg. Begge er uddannet som indretningsarkitekter og mødte hinanden under uddannelsen.
Louise Bennedsen er desuden lærer og har undervist på VUC fra 2010 til 2019 og derefter på FGU frem til august sidste år, hvor hun sagde sit job for at arbejde fuld tid på DIU-projektet.
”Sisse og jeg følte, at der manglede en uddannelse i indretning, som var helt up-to-date og derfor digitalt baseret,” fortæller Louise Bennedsen.
Det betyder, at ikke blot undervisningsformen er digital. Også de værktøjer, som elever skal benytte, er digitale.
”Jeg arbejder selv med digitale tegneprogrammer, og det er helt klart fremtiden i denne branche,” siger Louise Bennedsen.
Undervisningen er tilrettelagt sådan, at de studerende løbende modtager undervisningsmateriale i pdf-form. På den baggrund laver de opgaver, der mailes til og bedømmes af underviserne. Der er en større prøve midtvejs i forløbet og en egentlig eksamen til afslutning. Alt foregår stadig digitalt.
”Men min pædagogiske erfaring siger, at det er vigtigt med hyppig respons til de studerende undervejs, så selv om vi ikke mødes face-to-face, vil eleverne opleve tæt kontakt med underviserne,” siger Louise Bennedsen.
Den nye indretningsuddannelse vil lægge vægt på en moderne, kreativ stil med vægt på æstetik, dekoration og materialer suppleret med kendskab til de fysiske og lovgivningsmæssige krav til indretning af ikke mindst erhvervslokaler.
Markedsføringen af DIU sker også digitalt via sociale medier. Dels via DIU’s egne profiler, dels i samarbejde med influencere.
DIU har desuden indgået samarbejdsaftaler med en række leverandører og kan tilbyde de studerende gode tilbud på indkøb til løsning af indretningsopgaver.
Men er der overhovedet brug for en uddannelse til indretningsarkitekt? Det har Louise Bennedsen et klart svar på:
”Helt generelt er interior design et felt, som har været underprioriteret i Danmark i forhold til USA og mange europæiske lande. Det er ved at ændre sig. For eksempel er indretningsarkitekt sammen med politi den mest googlede uddannelse i Danmark i 2021. Så jeg tror bestemt, vi rammer ned i et behov.”
Kilde: Erhverv Hjørring.