Syv enkle anbefalinger til morgenmaden, mellemmåltidet, madpakken og middagsbordet skal gøre danskerne sundere. Og som noget nyt, er Danmarks kostråd udvidet med et gennemgående klimahensyn.
– Kostrådene giver ikke blot gode råd til et sundere helbred, men også en sundere klode, fastslår i en første kommentar fødevareminister Rasmus Pren (S).
Mest markant kommer det til udtryk i rådet om at skære ned for vores appetit på kød, især okse- og lammekød. Samtig skal vi skrue op for især grøntsager, bælgfrugter og fuldkorn i vores måltider.
Det er DTU Fødevareinstituttet, der har udarbejdet det faglige grundlag for de 7 nye officielle kostråd:
Spis planterigt, varieret og ikke for meget
Spis flere grøntsager og frugter
Spis mindre kød – vælg bælgfrugter og fisk
Spis mad med fuldkorn
Vælg planteolier og magre mejeriprodukter
Spis mindre af det søde, salte og fede
Sluk tørsten i vand
Du kan læse mere om de nye kostråd hos Fødevarestyrelsen på altomkost.dk